معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: نشست علمی « ان اف تی» با رویکرد صنایع دستی در مشهد برگزار و شرکت کنندگان با آخرین دستاوردهای علمی حوزه «ان اف تی» آشنا شدند و راهکارهای ارائه و عرضه محصولات صنایع دستی در فضای مذکور را بررسی و فراگرفتند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، رضا ابراهیمنیا با اعلام این خبر افزود: در این نشست علمی که در محل شتابدهنده لوتوس آموزشگاه میرشهیدی مشهد برگزار شد، بیش از 30 هنرمند صنایعدستی حضور داشتند.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی ادامه داد: «ان اف تی» عبارت است از یک تکنولوژی که با استفاده از فناوری بلاکچین امکان جعل فایلهای دیجیتال را غیرممکن میکند، یعنی اگر تا دیروز تنها حالتی که میشد اصالت و تعلق یک کار را اثبات کرد، وجود یک اثر فیزیکی در دست بود، الان دیگر ضرورتی برای این کار وجود ندارد. بلکه نه تنها میتوان با ایجاد یک نسخه دیجیتال از آن اثر، اصالت آن به هنرمند را ثابت کرد، بلکه میتوان امتیاز آن نسخه دیجیتال را به ارزهای خارجی و در فضای بین المللی به فروش برسانند.
ابراهیمنیا تصریح کرد: این تکنولوژی توکنهای تعویض ناپذیر یا «ان اف تی» نامیده میشود و شکل کار اینگونه است که فایل ایجاد شده و قرار گرفته روی یک پلتفرم به هزاران قطعه روی هزاران کامپیوتر مختلف تقسیم میشود و هشتگ اختصاصی به آن تعلق میگیرد که تنها در اختیار هنرمند است.
او گفت: آنچه که در دست هنرمند است با آن فایل اصلی قابل انطباق است و کسی که هشتگ را در اختیار دارد مالک اصلی آن فایل تلقی میشود، از طریق فروش این هشتگ، این مالکیت را میتوان به کسی دیگر منتقل کرد، پس برای صادرات و فروش اثر، احتیاجی به حمل و نقل و گمرک و طی تشریفات اداری نیست، بلکه اثر هنرمند در سامانه ثبت و ارزیابی قیمت گذاری شود.
ابراهیمنیا افزود: در حال حاضر پلتفرمهای مختلفی «ان اف تی» را پشتیبانی میکنند و میتوان بر روی آنها اثر را به فروش رساند.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی تاکید کرد: فروش محصولات صنایعدستی بر روی این پلتفرمها براساس دلار و یورو و یا بر اساس ارزهای دیجیتال صورت میگیرد و گردش مالی بسیاری بهوجود میآورد که میتوان امیدوار بود در آینده شاهد حضور هنرمندان صنایعدستی کشورمان در این حوزه باشیم و محصولات هنرمندان ما قابلیت فروش در عرصه اقتصاد دیجیتال را داشته باشند.
ابراهیمنیا گفت: امیدواریم از این پس با برگزاری نشستهای مشابه و دورههای آموزشی شاهد ارتقای سطح علمی هنرمندان صنایع دستی استان باشیم و با آخرین فناوری های علمی باعث درآمدزایی بیشتر ایشان در فضای کسب وکار بین المللی باشیم.
منبع:روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی