درراستای اجرای سندراهبردی مهارت وفناوری وسند تحول بنیادین آموزش وپرورش وسایراسنادبالا دستی و به منظور ارتقای توانمندی وافزایش مهارت دانش آموزان بانیازهای ویژه به عنوان گروه هدف ، با حضور حجت رضازاده رییس سازمان دانش آموزی(مدیر خبرگزاری پانا) ، جواد روحانی رییس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی و کارشناسان مربوطه جلسه امضای تفاهم نامه، امروز در دفتر ریاست اداره آموزش و پرورش استثنایی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، در این جلسه جواد روحانی، رییس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با بیان اینکه ۱۰ درصد دانش آموزان با نیازهای ویژه کشور در مدارس این استان تحصیل می کنند اظهار کرد: در خراسان رضوی ۱۹ هزار دانش آموز با نیازهای ویژه در هفت گروه با آسیب شنوایی، آسیب بینایی، جسمی حرکتی، چندمعلولیتی، بانیاز ذهنی ، اتیسم و مشکلات ویژه یادگیری در 27۰ فضای آموزشی مشغول به تحصیل هستند که ۱۰ درصد کل دانش آموزان استثنایی کشور را تشکیل می دهند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی افزود: این موضوع بدین معنی نیست که جمعیت افراد با نیازهای ویژه در این استان بالاست؛ بلکه به معنای جذب تعداد زیادی از دانش آموزان استثنایی به چرخه تحصیل و تعلیم است.
روحانی بیان کرد: در آموزش و پرورش عمل فراگیرسازی به جای جداسازی باید صورت گیرد؛ اما در برخی شرایط مانند وجود دانش آموزان معلول ذهنی، مجبور به جداسازی هستیم.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی تصریح کرد: اغلب خانواده ها فرزندان معلول خود را در خانه نگهداری می کنند و یا والدین به دلیل برچسب خوردن استثنایی به فرزندانشان از حضور فرزندان خود در مدارس استثنایی و جامعه جلوگیری میکنند از اینرو ارزش قائل نشدن برای دانش آموزان استثنایی سبب ایجاد آسیب های اجتماعی می شود.
وی یکی از مهمترین مأموریت های آموزش و پرورش را فراهم نمودن فرصت های برابر آموزشی برای همه کودکان واجب التعلیم عنوان نمود و گفت : هدف از آموزش و پرورش کودکان و دانش آموزان استثنایی این است که با فراهم نمودن امکانات آموزشی بتوانیم دانش آموزان بانیارهای ویژه را به جامعه برگردانیم و از آسیب های اقتصادی و اجتماعی به این عزیزان پیشگیری نماییم و با همکاری سایر نهادها این آسیب ها را به حداقل برسانیم.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با کسب اموزش و مهارت به دانش اموزان بانیازهای ویژه بسیاری از توانمندی ها و استعدادهای این عزیزان شکوفا می شود چرا که این دانش آموزان علی رغم داشتن معلولیت از توانمندی های بسیاری برخوردارند.
همچنین حجت رضازاده ، رییس سازمان دانش آموزی استان گفت: تنها استانی هستیم که خبرگزاری پانا در آن از صرف گزارش خبری به تولید محتواهای مختلف روی آورده است و این عمل باعث تقویت هرچه بیشتر خبرگزاری می شود.
وی افزود : به دنبال این هستیم که از طریق این تفاهمنامه فعالیتهای تربیتی هدفمند را با هم افزایی انجام دهیم و معتقدیم که دانشآموزان بانیازهای ویژه ارتباط موثر و مهارتهای اجتماعی را در کار عملی که در پانا و سایر فعالیتهای سازمان رخ میدهد به صورت عملی و با حضور در میدان بهتر یاد میگیرند.
رییس سازمان دانش آموزی استان بیان داشت : این دانش آموزان از توانمندی های بسیاری برخوردارند و سازمان دانش آموزی آمادگی خود را در جهت حمایت از این دانش آموزان اعلام می دارد.
وی اضافه کرد: بر مبنای این تفاهمنامه قرار است با کمک یکدیگر یک قدم برای طراحی فعالیتهای هدفمند برای کمک به دانشآموزان برداریم.
در پایان این نشست تفاهم نامه تهیه شده ما بین اداره آموزش و پرورش استثنایی و سازمان دانش آموزی(خبرگزاری پانا) به امضا رسید و مقرر شد با اولویت مواد تفاهم نامه زمینه سازی اجرایی هر یک فراهم شود.