فیدهای خبری پایگاه خبری مشهد عمران به نقل از ایرنا

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مهم است که ما مسئله محور حرکت کنیم و مسائل مردم را به دست مردم حل کنیم، گفت: هرچقدر تصدیگری و درصد تصدیگری حاکمیت بیشتر شود به همان اندازه نقش مردم کاهش پیدا میکند.
یعقوبعلی نظری امروز ۲۵مرداد، در همایش استانی تشکلهای مردمنهاد که در تالار شهر مشهد برگزار شد، عنوانکرد: حضور و نقش مردم در نگاه اسلامی، اعتقادی و نظام مقدس کاملا روشن است.
وی اضافه کرد: فراموش نکنیم که امام راحل فرمودند جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد. بدیهی است که اصالت نقش مردم در حکمرانی و حاکمیت اسلامی جز با سامان پیدا کردن و ایجاد تشکیلات امکانپذیر نمیشود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: درست است که مردم به طرق مختلف مانند حضور در راهپیماییها و انتخابات و… نقش خود را در ارتباط با نظام اسلامی و حمایت از انقلاب اسلامی و دستاوردها انجام میدهند، اما نقشهای اختصاصی، مستمر و دستهبندی شده نیز لازم است. در این زمان است که تشکلها و ساماندهی آنها بسیار حائز اهمیت میشود. این موضوعی است که ما عمیقا به آن اعتقاد داریم و بر اساس ماهیت نظام مقدس اسلامی که اصالت امور و نقش برای مردم است، این ضرورت لازم است که به دست مردم اتفاق بیفتد.
نظری با بیان اینکه حل مسائل، نقش حائز اهمیت دیگری است که در کنار سازماندهی و ساماندهی مردم، وجود دارد، تصریح کرد: این نکته حائز اهمیت است که ما مسئله محور حرکت کنیم و مسائل مردم را به دست مردم حل کنیم. صد درصد امور به دست مردم است. اتفاقا حاکمیت باید نقش و تصدیگری خود را به حداقل برساند. ای کاش روزی اتفاق بیفتد که به عنوان مثال مدرسهسازی صددرصد توسط مردم صورت بگیرد، همچنان که مردم در آبرسانی، ساخت خانههای بهداشت و بیمارستانها فعال هستند. آنجایی که حاکمیت ورود پیدا میکند، یا مجبور است و یا از نگاه زیر ساختی و زمینهسازی است.
وی با تاکید بر اینکه هرچقدر تصدیگری و درصد تصدیگری حاکمیت بیشتر شود به همان اندازه نقش مردم کاهش پیدا میکند، اظهار کرد: پس باید این موضوع را به عنوان یک راهبرد اساسی مبتنی بر ذات نظام مقدس جمهوری اسلامی، بپذیریم و تلاش کنیم تا نقش و حضور مردم را در عرصههای مختلف داشته باشیم.
استاندار خراسان رضوی در همین خصوص ادامه داد: به عنوان مثال اگر ما در بحثهای فرهنگی ضعف داریم، قطعا مردم بهتر میتوانند حل کنند. چون مردم مسئله را به خوبی میشناسند و استعداد و قدرت و قوت مردمی در اختیار خود مردم است که اصطلاحا از آن به عنوان جوشش از درون یاد میکنیم. درونجوشی برای حل مسائل مردمی که در دایره اجتماع باشد حائز اهمیت است. این یک راهبرد کلی مبتنی بر اعتقادات، ضرورتها و واقعیتها است که باید تشکلها و ما به عنوان حاکمیت دنبال کنیم. حاکمیت باید در جاهایی ورود پیدا کند که ضرورت دارد و مابقی مسائل در اختیار مردم قرار بگیرد.
نظری با بیان اینکه این اتفاقات میتواند علاوه بر موضوعات فرهنگی و اجتماعی در موضوعات عمرانی نیز رخ بدهد، اضافه کرد: در کنار موضوعاتی مثل طلاق، ازدواج، اعتیاد و فرزندآوری حتی میتواند در موضوعات عمرانی و زیرساختی حضور مردم را داشته باشیم؛ به عنوان مثال چقدر ارزشمند است اگر کسانی پیدا شوند که جادهای ایمن و خوب برای زائرین بسازند. ممکن است خیران یا توانمندان بتوانند چنین جادهای را در عرض پنج سال بسازند اما اگر دولت بخواهد بسازد ممکن است بیست سال طول بکشد. اینها واقعیاتی است که در جامعه داریم.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس اعتقادات ما رابطه عرضی نقش بسیار مهمی دارد، گفت: رابطه عرضی نقش مهمتری از رابطه طولی دارد. رابطه طولی رابطهای مبتنی بر امر و نهی است، اما رابطه عرضی رابطهای دلی است. رابطه عرضی یعنی همافزایی، حرکت جدی، پیوسته و عمیق. ما با یک روابط عرضی فی ما بین وقتی با هدف حل یک مسئله و معضل در تشکیلاتی جمع میشویم، اینجاست که جمعی دست به دست یکدیگر داده و مخاطبینی دارند.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه این اراده از درون خود مردم و با بیرق برافراشته توسط مردم صورت میگیرد، تصریح کرد: خدمت دهنده، خدمت گیرنده، مسئله و حل مسئله همگی از مردم و برای مردم است. این خیلی خوب است. اصلا نظام مقدس اسلام این است و در همه عرصهها اینگونه است.
نظری با اشاره به نقش مردم در عرصه امنیت، خاطرنشان کرد: امنیتی پایدار است که عمق مردمی داشته باشد و مبتنی بر حضور مردم باشد. لذا ما دلایل قطعی و جدی و تجارب زیادی داریم؛ با راهبرد مبتنی بر اینکه هر چقدر بتوانیم تصدیگری و نقش اجرایی حاکمیت را کم و نقش اجرایی مردم که به واسطه تشکیلات و ساماندهیها اتفاق میافتد را افزایش دهیم، خود را به اهداف نظام مقدس اسلامی نزدیکتر خواهیم کرد.
انتهای پیام
آخرین خبرها در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و عمران استان خراسان رضوی و کشور (کلیک کنید!)