رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی گفت:
همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت و ایمنی غذایی و سلامت همزمان با روزجهانی غذا در مشهد برگزار می شود.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، سید محمد علی رضوی، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی در نشست خبری افزود: امنیت و ایمنی غذایی با هدف تامین غذای ایمن و مورد نیاز مردم ایمنی غذایی یک نگرانی جهانی است که زمینه های مختلف زندگی روزمره را پوشش میدهد و دستیابی به غذای ایمن و کافی از مهمترین وظایف دولتها و سیاستگذاران هر جامعه است.
وی خاطر نشان کرد: منظور از ایمنی غذایی بررسی آماده سازی و ذخیره مواد غذایی است که حداقل خطر ابتلا به بیماری های ناشی از آلودگی های میکروبی فیزیکی و شیمیایی را داشته باشد در حالی که امنیت غذایی به تامین غذای کافی سالم و در دسترس برای تمامی افراد در سراسر کشور میپردازد.
رضوی گفت: امنیت و ایمنی غذایی مفاهیمی متفاوت اما مرتبط به یکدیگر هستند که تاثیری عمیق بر کیفیت زندگی انسان ها دارند. غذای سالم و بدون آلودگی برای سلامت و زندگی انسان ها شرطی ضروری است (ایمنی غذایی) در حالی که بسیاری از مردم در سراسر جهان به مواد غذایی دسترسی نداشته و یا از توان مالی برای خرید غذای کافی و مناسب برخوردار نیستند (امنیت غذایی)، تمایز این مفاهیم را نشان می دهند.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی اظهارکرد: همزمان با روز جهانی غذا در تاریخ 24 مهرماه 1402 موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با همکاری صنایع نهادهای آموزشی و اجرایی با هدف تولید گسترش و انتشار دانش سیاست گذاری و ترویج سیاست های مبتنی بر قوانین توسعه زیرساخت ها و تبادل دستاوردهای پژوهشی در حوزه امنیت و ایمنی غذا که در نهایت به ارتقاء سلامت جامعه منجر می شود ، اقدام به برگزاری همایش امنیت غذایی ایمنی غذایی و سلامت کرده است.
وی با اظهار امیدواری ازاینکه با مشارکت گسترده متخصصین و اندیشمندان حوزه های ذی ربط اعم از علوم کشاورزی صنایع غذایی بهداشت پزشکی مسئولین اجرایی و نمایندگان نهادهای قانونگذاری دستاوردهای همایش به ارتقاء سلامت جامعه و مصرف کنندگان منجر شود، به بیان محورهای همایش پرداخت.
رضوی گفت: محور های همایش ، روش های پایش سریع در ایمنی و سلامت،میکروارگانیسم ها و متابولیت های میکروبی،گیاهان دارویی صمغ ها و عصاره های طبیعی،بسته بندی مواد غذایی،غذاداروها و غذاهای فراسودمند،غذاهای سنتی و بومی،ترکیبات ضد تغذیه ای و آلاینده ها در فراورده های کشاورزی و غذایی،کاهش و بازیافت ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و پایدار،فناوریهای نوین نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی در امنیت و ایمنی غذایی،تولید و بهبود جیره های غذایی خاص و مواد غذایی رژیمی هستند.
وی افزود:کاهش مصرف و افزایش بهره وری منابع انرژی،پدافند غیرعامل و امنیت زیستی،محصولات تراریخته مزایا و چالش ها،اسناد قوانین و استانداردها در حوزه ایمنی و امنیت غذایی،تغییرات اقلیم اپیدمی ها و حوادث ناخواسته طبیعی،شناسایی چالش های ملی و راهبردهای برون رفت،دانش تولید مواد اولیه در صنایع غذایی با هدف کاهش وابستگی،سوء تغذیه گرسنگی پنهان عادت¬ها و رژیم های غذایی ناسالم،سبد غذایی مطلوب و اقتصاد خانواده،بازاریابی و اقتصاد دانش بنیان،سایر محورهای مرتبط با امنیت ایمنی و سلامت از محورهای دیگر این همایش هستند.
رضوی به ایجاد و استقرار دبیرخانه دائمی این همایش ملی اشاره کرد و گفت: استقرار دبیرخانه دائمی در محل موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی فرصتی است تا فعالان و صاحبنظران بتوانند به شکل مستمر و دائم ارتباط خود را در راستای بالای بردن سطح کمی و کیفی بالا ببرند.
وی با بیان اینکه تاکنون این موسسسه 230 پروژه با سازمانهای مرتبط اجرا کرده، افزود: به دلیل اینکه موسسه علوم وصنایع غذایی یکی از آزمایشگاههای مرجع زعفران است، به دنبال راه اندازی آزمایشگاه مرجع زعفران درکشور هستیم.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی گفت: ایران درشاخص امنیت کشوری رتبه یازدهم از بین 195 کشور است و در دنیا رتبه 76 را داریم.
همچنین، مرضیه حسینی نژاد،دبیرعلمی همایش گفت: از زمان فراخوان یعنی فروردین تا امروز بالغ بر 130 مقاله به دبیرخانه همایش رسیده که با توجه به اینکه هنوز تا پایان مهلت ارسال آثار فرصت داریم ، به تعداد مقالات اضافه می شود.
وی افزود: دراین همایش 4 پانل و درهر پانل 6 سخنران در موضوعات وپنل های مختلف سلامت و ایمنی موادغذایی،کشاورزی،اقتصاد و بازرگانی، صنعت و معدن تشکیل شده است.
شبنم مقدم