دلیل اینکه رودخانه و رودپارک چهل بازه مدتی است در مشهد نقل هر مجلسی است، اتفاق خاصی است که برایش افتاده.
این طبیعت بکر و زیبا اکنون مالک خصوصی دارد و به زودی انبوه سازان برای همیشه به حیاتش پایان خواهند داد.
در مورد یافتن چرایی موضوع چندان توفیقی کسب نکردیم چرا که به نظر می رسد هیچکس حاضر به گفتگو با رسانه ها نیست.
جالب است بنیاد شهید و ستاد اجرایی که به جد دنبال درآوردن چهل بازه از دست وزارت نیرو هستند حاضر به گفتگو نیستند اما شرکت سهامی خاص فلات توس چهل بازه که ادعا می کند یک تنه همه وقایع را رقم زده بجای پنهان ماندن پشت پرده، سوابقی از آمدن کف خیابان و سر دادن شعارهایی علیه مسئولانی که به خواسته هایشان جامه عمل نپوشیده اند نیز دارد.
این شرکت خود را شریک بنیاد شهید معرفی می کند و می گوید یکی از دوستان شاه پهلوی که پیش از انقلاب به آمریکا گریخته بود و تمام اموالش به نفع بنیاد شهید مصادره شده بود، به ایران آمد، رودخانه را با ما قولنامه کرد و بعدها فوت کرد.
شرکت آب منطقهای گفته رودخانه ها طبق قانون غیر قابل تملک هستند و کسی نمی تواند مالک رودخانه شود چه برسد به فروش آن.
ضمنأ هیچ حکمی علیه رودخانه صادر نشده و آراء محاکم اصل ۴۹ قانون اساسی و دیوان عدالت اداری به نفعش صادر شده و حتی پس از ابطال سند رودخانه، با دستور بالاترین مرجع دادگاه اصل ۴۹، تا یک قدمی اخذ سند مالکیت مجدد رودخانه هم پیش رفت، اما به یکباره همه چیز برخلاف روال شد و از تهران دستور آمد سند را بنام بنیاد شهید و ستاد اجرایی فرمان امام ره بزنند.
مقصر کیست؟
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو که منفعل و ساکت ماند تا رودخانه را ببرند و حتی بعدش هم حاضر نیست برای برگرداندن آن کاری بکند؟
نمایندگان مشهدی مجلس شورای اسلامی که اتفاقاً عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم هستند و در صدر آنها نصرالله پژمانفر ؟
ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که رسالتش چیز دیگری است و این بار بصورت عجیبی سر از رودخانه در آورده است؟
و یا دکتر قاضی زاده هاشمی رییس بنیاد شهید و نماینده قبلی مردم مشهد که اتفاقاً با رای ما به مجلس راه یافته بود، اما امروز نه تنها دیگر نماینده نیست بلکه علنا و با افتخار حوزه آبریز چهل بازه را به جیب بنیاد شهید هدایت کرد؟!
بهر تقدیر شاید اینکه مشهدی ها از او توقع وفاداری دارند تا حداقل به دست او که فرزند همین خاک است این اتفاق نیوفتد بی راه نباشد. اما در کمال تأسف تفسیر قاضی زاده هاشمی از فرزند خلف مشهد بودن چیز دیگری است و قصد دارد کار را تمام کند.
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی با استفاده از اعتباری که رای مردم خراسان برایش ایجاد کرده بود در موقعیت و جایگاه فعلی قرار گرفت، اما با استفاده از این قدرت، نه تنها اصل ۴۵ قانون اساسی و سایر قوانین مرتبط با مشترکات وانفال را زیر پا گذاشت و چهل بازه را خصوصی کرد، بلکه قصد دارد سایر موانع قانونی را نیز در هم شکند و علناً به تعهدی که قبلاً به فلات توس داده بود عمل کرده و نیمی از سند مالکیت را به آن منتقل کند!
گفتنی است فلات توس و بنیاد شهید با هم توافق کردند در قبال گرفتن زمینهای رودخانه چهل بازه توسط بنیاد شهید ، بنیاد ۵۰ درصد زمینها را به فلات توس بدهد.
خبرنگار: گلاره رهنما