سرپرست شورای دبیرخانه فرهنگ عمومی خراسان گفت: مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی در استان خراسان رضوی به رصد کارکردها و فعالیتهای فرهنگی تراز و مناسب برای فرهنگ عمومی در جامعه میپردازد و بر این مبنا، اصلاح و بهبود فرهنگ عمومی را دنبال میکنیم.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،افشین تحفهگر ، سرپرست شورای دبیرخانه فرهنگ عمومی خراسان درباره جایگاه فرهنگ عمومی و مناسبات آن با شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی نهادی است که در جهت همافزایی دستگاههای فرهنگی برای نیل به اهداف فرهنگ عمومی تلاش میکند که این هدف در سطوح شهرستان، استانی و کشوری دنبال میشود.
وی با بیان اینکه یکی از وظایفی که بر عهده این شورا گذاشته شده، رصد رویکردهای فرهنگ عمومی در سطح جامعه است، گفت: از آنجایی که فرهنگ مقولهای است که به مرور زمان جای خود را در بین مردم باز میکند تا بعنوان فرهنگ عامه مطرح شود، بهبود و اصلاح و ارتقای آن نیز زمان بر است. بنابراین کاری که برای تغییر فرهنگ عمومی باید انجام شود، مستلزم صبر و زمان است.
این مسئول فرهنگی با تعریف فرهنگ عمومی به ارزشها و باورها و بایدها و نبایدهایی که شخص در خود دارد، عنوان کرد: این ارزشها و باورها بخشنامه پذیر و قانون پذیر نیست لذا برای تغییر، تقویت و یا ترویج این باورها نیاز به یک درونگرایی شخصی هست.
سرپرست شورای دبیرخانه فرهنگ عمومی استان خراسان رضوی ادامه داد: بر این مبنا بحث سیاستگذاری و راهکارهایی که اتفاق می افتند، در شورای فرهنگ عمومی شکل میگیرد و در مرحله بعد، اجرای آن به دستگاههای فرهنگی و متولی سپرده میشود.
او متذکر شد: اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد یعنی تحولی در حوزه فرهنگ عمومی ایجاد شود نیاز به عزم مردمی داریم یعنی با بدنه مردمی، تشکلهای مردمی، سمنها و موسسات و مجموعههای مردمی است که این هدف محقق خواهد شد و میتوان در این مسیر گام برداشت.
تحفهگر با یادآوری بخش دیگر کار شورای فرهنگ عمومی کشور و استانها آن را معطوف به رصد فعالیتهای برآمده از مصوبات توصیف کرد و گفت: در این زمینه دستگاه رصدی در تهران داریم که به صورت ماهیانه گزارش استانها را جمع آوری و موضوعات را بررسی میکند و در آنجا یک همطرازی بین حوزههای فرهنگی ایجاد میکند و از طریق توصیههایی که این مرکز به شورای فرهنگ عمومی دارد، موارد در دستور کار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه متناسب با این توصیهها اقداماتی تدوین میشود و بر اساس آن برنامهریزی و برنامههای مشخصی تدوین میشود افزود: مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی ما نیز در استان خراسان رضوی به رصد کارکردها و فعالیتهای فرهنگی تراز و مناسب برای فرهنگ عمومی در جامعه میپردازد و بر این مبنا، اصلاح و بهبود فرهنگ عمومی را دنبال میکنیم.
وی افزود: در همین راستا، سال گذشته طرح تحول شورا را در شورای فرهنگ عمومی به تصویب اعضا رساندیم که یکی از مواردی که در این طرح به وضوح خود را نشان داد، بحث اهمیت ارتباط نهاد شورای فرهنگ عمومی با بخشها و نهادها، تشکل های مردمی، مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی و در یک کلام با کسانی است که فرهنگ عامه مردم را نمایندگی میکنند مطرح گردید از این رو در صدد هستیم که در این زمینه هم چنین ارتباطاتی را تقویت کنیم و دغدغههای مردم را ببینیم و بشنویم و سپس بر اساس آن در سیاستگذاری کلان فرهنگی استان نقش اثرگذار داشته باشیم.
منبع:شورای فرهنگ عمومی