رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد از برگزاری چهارمین میزطلای کشوری در هشتمین نمایشگاه بین المللی طلا و جواهر در مشهد خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، یوسف تقی زادگان،رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد در نشست خبری هشتمین نمایشگاه طلا و جواهر در مشهد افزود: متاسفانه مشهد از جهت تولید طلا در رتبه آخر کشور قراردارد و گر طی برنامهریزی های انجام شده، پیش برویم در سه سال آینده مشهد، قطب اقتصادی در حوزه طلا می شود.
وی اظهارکرد: در سال ۹۰ در مشهد ۳۲۰ کد داشتیم که در آن سال تولیدکنندهها را شناسایی کردیم و ازاداره استاندارد کد گرفتیم اما متأسفانه در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۵۵ کاهش یافت .
تقی زادگان اظهار امیدواری کرد و گفت: خوشبختانه از سال گذشته تاکنون تعداد کدها به ۱۳۰کد افزایش داشته است امیدوارم طی یک ماه آینده بعد از برگزاری نمایشگاه تعداد این کدها به دو برابر افزایش باید.
وی گفت: بعد از برگزاری نمایشگاه ، طبق برنامه بصورت تصاعدی کارگاه های کوچک و بزرگ را راه اندازی می کنیم و مشهد طی سه سال آینده قطب اقتصادی درکشورمی شود.
تقیزادگان از مسئولان مربوط به طلا در بخشهای گمرک، شهرداری و اداره مالیات، استاندارد خواست درجلسات مشترک با شرکت کنندگان این بخش در میزکشوری طلا شرکت کنند و مشکلات این بخش را بشنوند.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد با اشاره به اینکه مشهد در تولید نقره حرف اول را در کشور میزند،اظهار داشت : در مشهد دوهزار کارگاه کوچک و بزرگ نقرهسازی مشعول به فعالیت می باشند .
وی گفت :مشهد تاکنون شهر مصرفی در طلا بوده ،در این نمایشگاه از صاحبان ماشینآلات دعوت کردیم و تعداد زیادی از کشورهای خارجی که در ایران نمایندگی دارند در این نمایشگاه حضور دارند.
تقیزادگان خاطر نشان ساخت:خوشبختانه تولیدکنندههای خوبی در کشور داریم و روزی صادرکننده مصنوعات طلا به ترکیه بودیم، اما درحال حاضر مراجعهکنندگان به دنبال خرید طلای ساخت ترکیه مراجعه کننده داریم.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد با اشاره به ورود مصنوعات طلایی که اصطلاحاً «کار ساخته» شده نامیده میشود، گفت: کارساخته شده به ایران ممنوع است و تنها ورود ۷۰ گرم کار ساخته آزاد است.
وی افزود: از یکم فروردین ۱۴۰۱ براساس قانون ورود شمش، پلاتین و نقره به کشور آزاد شد اما در زمینه خروج آن با مشکل مواجه هستیم.
وی گفت: در کشور طلا قاچاق یا خارجی نداریم و شاید چند نفر با هم ۷۰ گرم وارد کرده باشند و گاهی از مبادی ورودی نیز وارد میشود اما به دلیل بالا بودن هزینهها معمولا این کاررا کسی انجام نمیدهد و برخی از طلاها با طراحی خارجی است،اما تمام این طلاها در کشور ساخته میشود.
همچنین ، علیرضا صدرزاده ، مدیر عامل شرکت مدیریت پروژه های نمایشگاهی گفت:نمایشگاه مشهد بزرگترین نمایشگاه طلا و جواهر و نقره کشور است که با حضور ۱۵۰ شرکت در فضایی به مساحت ۱۵هزار متر مربع برگزار می شود.
وی افزود:با توجه به آمار مقایسه ای نسبت به سایر نمایشگاههای طلا و جواهر حتی در تهران نیز نمایشگاه طلا به این گستردگی ندارد و عمدتاً نمایشگاه طلا و جواهردر شهرهای اصفهان مشهد، شیراز و تبریز برگزار میشود .
وی با اشاره به اینکه در سالهای بعد شاهد حضور شرکتکنندگان خارجی خواهیم بود،افزود:در آینده نمایشگاه مشهد به عنوان پایلوت صنعت طلا و جواهر در تجارت، طراحی طرحهای جدید و ماشینآلات می شود.
همچنین سید رضا اخلاقی شریعت، نایب رئیس اول صنف طلا و جواهرات و نقره مشهد اظهار کرد : برگزاری میزخدمت با حضور اعضای اتحادیه طلا و جواهر مشهد برای پاسخگویی به شرکت کنندگان فراهم شده است.
نیلوفر میر شهیدی، مدیرعامل اولین مرکز کارآفرینی کشور در حوزه طراحی طلا و جواهر نیز از برگزاری 6ورک شاپ درحاشیه این نمایشگاه خبرداد و برای اعطای مدرک به شرکت کنندگان هم پیش بینی صورت گرفته است.
شایان ذکراست،هشتمین نمایشگاه تخصصی فلزات گرانبها، طلا و جواهر و نقره از ۹ آذر افتتاح میشودو این نمایشگاه به مدت چهار روز تا ۱۲ آذرماه در سالن فردوسی نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار می شود.
شبنم مقدم