رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی گفت: فعالیتهای بیمهای در راستای توسعه بازار و افزایش ضریب نفوذ بیمه در بین مردم است
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، مهدی شریعتی فر،رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی ، در نشست خبری هفته بیمه، گفت: صنعت بیمه نقشی اساسی در اقتصاد کشور دارد و بانک، بیمه و بورس سه موضوع مهمی است که در جریان اقتصاد در سطح کلان کشور نقش مؤثری دارند.
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی افزود: ۲۵ شرکت با ۶۶ شعبه در سطح استان خراسان رضوی فعالیت می کنند و ۱۷۳ کارگزار بیمهای با مجوز رسمی از بیمه مرکزی به عنوان حامیان مردم در سطح این استان مشغول به فعالیت هستند.
رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی گفت: ضریب نفوذ بیمه در کشور حدود ۱.۹ درصد و در استان خراسان رضوی ۲.۱۵ درصد است.
وی افزود : هدف اصلی این شورا را فعالیتهای بیمهای در راستای توسعه بازار و افزایش ضریب نفوذ بیمه در بین مردم است.
شریعتی فر گفت: حفظ و تقویت سلامت و انجام تعهدات بیمه شدگان از جمله اهداف شورای هماهنگی شرکتهای بیمه در خراسان رضوی است.
شریعتی فر خاطرنشان کرد: توسعه ضریب نفوذ بیمه در استان خراسان رضوی با همکاری همه دستگاهها به خصوص دستگاههای فرهنگی و رسانهها امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: ضریب نفوذ بیمه در کشور حدود ۱.۹ درصد و در استان خراسان رضوی ۲.۱۵ درصد است. هر چند به نسبت آمار کشوری در شرایط بهتری قرار داریم، اما کافی نیست.
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ سهم استان خراسان رضوی از حق بیمه تولیدی کشور، ۵.۵۴ درصد بوده است که پیش بینی میشود این رقم امسال، افزایش قابل توجهی داشته باشد.
وی با اشاره به تشکیل ۶ کارگروه مهم بیمه در سطح این استان خاطرنشان کرد: این کارگروهها شامل کارگروههای حقوقی، مناقصات، درمان، خودرو، آموزش و روابط عمومی میشود.
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی به ضرورت افزایش ارتباط میان بیمه با نهادها و دستگاههای مختلف اشاره کرد و افزود: با دستگاه قضا، پلیس راهور، اداره کل راهداری و پلیس راه استان ، ارتباطاتی داریم.
تصادفات خودرویی مهمترین چالش صنعت بیمه
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین چالشهای مرتبط با صنعت بیمه، در موضوع خودروها و تصادفات است و در این زمینه وظیفه سنگینی برای پرداخت حق مردم بر دوش بیمه هاست.
۲۵ درصد مردم تحت پوشش بیمه تکمیلی
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی با اشاره به آمار بیمه گران درمان تکمیلی گفت :در کل کشور ۲۵ درصد که ۲۰ میلیون کارمند دولت تحت پوشش این بیمه قراردارند.
وی افزود: برای بیمه درمان تکمیلی ابتدای سال رقم مشخصی تعیین میشود، در طول سال تعرفههای مختلف در حوزه درمان اعم از جراحی، بیمارستانهای خصوصی و دولتی، آزمایشگاه، دارو و … افزایش پیدا کرد، ولی هزینه بیمه درمان تکمیلی ثابت باقی ماند.
شریعتی فر. خاطر نشان کرد :این موضوع باعث شد تا شرکتهای بیمهای شاهد زیان ۱۵۰ درصدی باشند .
وی گفت: در روزهای دهه پایانی صفرصنعت پا به پای دستگاهها و ارگانهای مختلف، خدمت گزاری کرد و در تصادفات کارشناسان بیمه حاضر شده و برآورد خسارت کردند.
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی در باره بیمه زائران افزود: در برخی موارد شرکتهای گردشگری و زیارتی، گردشگران یا زائران یا فعالیتهای خود را بیمه میکنند و بسیاری از هیئتها بسته بیمهای قابل قبولی را از بیمه دریافت میکنند.
پرداخت ۸ هزار میلیارد تومان خسارت به بیمه شدگان خراسان رضوی در سال گذشته
شریعتی فرگفت: خسارت بیمههای زندگی معمولاً بین ۳ تا نهایت ۱۰ روزه پرداخت میشود. اما گاهی ممکن است بیمه شونده دچار حادثهای منجر به نقص یا قطع عضو شود که باید مراحل قضائی آن طی شده و سپس خسارت پرداخت میشود.
رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی افزود: در این زمینه سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان صدور حق بیمه در استان خراسان رضوی داشتیم که ۸ هزار میلیارد تومان آن به عنوان خسارت پرداخت شد.
پرداخت ۲۵ درصد خسارتها مربوط به خسارتهای تخلفاتی است
همچنین حسین لعل نظام، نایب رئیس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی به ۴ مأموریت اصلی صنعت بیمه در سطح کلان کشور اشاره کرد و افزود: افزایش سلامت جامعه، کاهش ریسک، رشد سرمایه گذاری و آشنایی مردم با ظرفیتهای بیمه، ۴ مأموریت اصلی صنعت بیمه است.
رسانهها از بیمه پرسشگری کنند
مجید بهرامی ، دبیر شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی گفت: رسانه میتواند به خوبی بیمه را به مردم معرفی کرده و ضریب نفوذ بیمه در کشور را توسعه دهد ، اما متأسفانه تاکنون در این زمینه ضعیف عمل شده است و در حال حاضر کمتر رسانهای در کشور وجود دارد که به صورت تخصصی از صنعت بیمه پرسشگری کند.
بهرامی افزود: وظیفه رسانه است که با فرهنگ سازی و تبیین این مهم، مردم را جذب بیمه کرده و از طرف مقابل به عنوان مطالبه گر، شرکتهای بیمه را موظف به پاسخگویی کنند.
شرکتهای آنلاین صدور بیمه؛ چالش صنعت بیمه
دبیر شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی درباره سایتهای صدور آنلاین بیمه با اشاره به چالش ایجاد شده درباره این سایتها گفت: شبکه فروش سنتی بیمه با این سایتها دچار چالش شده است. برای مثال این شرکتها در وب سایتهای خود بیمه نامههایی که قیمت مصوب دارند مانند بیمه شخص ثالث را با قیمتی کمتر از نمایندگیهای بیمه، قیمت گذاری میکنند. در حالی که نرخ بیمه شخص ثالث مصوب بوده و طبق قانون تعیین میشود و هیچ شرکتی حق کم و زیاد کردن آن را ندارد.
وی افزود: این سایتهای صدور آنلاین بیمه نامه، تخفیف حق بیمه را در حقیقت از عوائد یا محل خواب پول که ایجاد میشود، تأمین میکنند. در واقع بیمه ارزان نیست و ارزانتر به دست مشتری نمیرسد.
بهرامی تاکید کرد: اگر سوئیچ بیمه راه بیفتد وب سایتهای اینترنتی بیمه نیز موظف میشوند تا قیمتهای نمایندگان مرکزی شرکتهای بیمهای را در سایتهای خود اعلام کنند و شاهد اختلاف قیمتها نخواهیم بود.