بالنگو یا همان تخم شربتی برای اولین بار در نیشابور از سطح یک هکتار برداشت شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، علی مبارکی، معاون سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور در باره با تولید محصول بالنگو برای اولین بار در این شهرستان گفت: بالنگو گیاهی از خانواده نعناعیان است که نام های فارسی متداول آن بالنگو و بالنگوی شیرازی است و مردم عمدتا از برگ، روغن و دانه این گیاه استفاده می کنند و دانه آن در ایران عموما به عنوان تخم شربتی شناخته و استفاده می شود.
وی ادامه داد: این مزرعه یک هکتاری در روستای فتح آباد شهرستان میان جلگه توسط یکی از کشاورزان پیشرو کشت و کار می شود.
ایمان فتح آبادی، تولید کننده این محصول گفت: بالنگو در هر خاکی اعم از خاک شنی یا رسی رویش و رشد می کند و اگر شرایط جوی مناسب باشد، زمان کشت مناسب برای کشت بهاره ی این گیاه اسفند ماه می باشد .
وی بیان داشت: میزان بذر مورد نیاز در هر هزار متر در حدود یک کیلوگرم می باشد و توسط نیروی انسانی وبصورت دستی برداشت می شود و البته در مناطقی که رشد ساقه بیشتر باشد و گیاه قد بلندتر داشته باشد می توان از دستگاه دروگر نیز استفاده کرد.
فتح آبادی اظهار داشت: میزان کشت امسال یک هکتار و میزان برداشت بسته به شرایط مناسب رسیدگی های گیاه در حدود 400 کیلوگرم بود که در سالهای بعد گسترش نیز خواهیم داد.
این کشاورز نیشابوری عنوان کرد: خارج کردن بذرها پس از رسیدگی به دو صورت خیس کردن داخل آب و سپس تکادن دسته ها و کوبیدن توسط دستگاه بالنگو کوب انجام می شود.
وی اظهار کرد: کل دوره رشد از تاریخ کاشت تا برداشت محصول 82 روز می باشد و هر سال ۱۵ اسفند کشت انجام شده ولی امسال به دلیل بارندگی ها ۲۸ اسفند کشت ودر 23 خرداد برداشت انجام شد.
لازم به ذکر است بازار فروش این محصول اغلب داخلی است و در میزان تولید زیاد، صادرات به کشورهای همسایه نیز انجام می شود.
منبع: روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور