رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد از موفقیت شهرداری مشهد در مبارزه با جوندگان موذی (موشها) و کاهش 50 درصدی شکایات مردمی در این خصوص خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، محمد پذیرا گفت: براساس گزارشهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مشهد یکی از موفقترین و قابل قبولترین برنامههای مبارزه با جوندگان موذی را دارد.
پذیرا تصریح کرد: براساس نقشه پراکندگی نقاط آلوده شهر به موش، منطقه ثامن، یک، شش، سه، هفت، چهار و 10 بیشترین نقاط آلوده را دارند و در مقابل مناطقی مثل پنج، 9، 12 و حتی منطقه پرجمعیتی مثل هشت کمترین کانونهای تجمع را به خود اختصاص دادهاند.
وی اظهار کرد: در سال 1401، هزار و 68 طعمهگذاری در مساحت 53 میلیون 420 هزار مترمربع برای موشها انجام شد و 400 شکایت مردمی درباره موشها طی همین سال در سامانه 137 به ثبت رسید، در سال 1401، تعداد شکایتهای مردمی به 420 مورد رسید ولی تعداد طعمهها به هزار و 22 عدد کاهش پیدا کرد که 5 میلیون و 100 هزار مترمربع را پوشش میداد.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد ادامه داد: در سال گذشته اعتبار مقابله با موشها در مشهد به 900 میلیون تومان رسید و تعداد طعمهها برای جوندگان موذی 20 برابر شد و در این سال 26 هزار عدد طعمه برای آنها در سطح شهر گذاشته شد؛ با این طعمهگذاری گسترده، تعداد تماسها و شکایتهای مردمی از موشها به نصف کاهش پیدا کرد که نشان میدهد اقدامات شهرداری در دو سال گذشته برای مقابله با این جانور موذی تا حد زیادی موفق بوده است.
محمد پذیرا خاطرنشان کرد: عملیات اجرائی مبارزه با جوندگان از سال ۱۳۹۶ به صورت نوین در مشهد آغاز شده و با اجرای این عملیات در حال حاضر تعداد کانونهای جوندگان شهر مشهد از ۶۰ به ۹ کانون کاهش یافته است، همچنین طرح پژوهشی تنوع گونههای جوندگان شهری و حاشیه شهر کلانشهر مشهد با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد در حال انجام است.
وی افزود: عملکرد شهرداری مشهد براساس گزارش “بررسی چارچوب تقنینی و مدیریت جامع یکپارچه جوندگان موذی(موش) در ایران و نمونههای بین المللی” که توسط گروه محیط زیست دفتر مطالعات زیربنائی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در آبان ماه سال جاری منتشر شده، قابل قبول ارزیابی شده است.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد یادآور شد: براساس این گزارش اقدامات اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد به عنوان یک نمونه موفق که با هزینه قابل قبول در حال اجراست، به سایر بهرهبرداران و شهرداریهای سراسر کشور توصیه شده است.
منبع:روابط عمومی معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد