جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ با حضور فیلمهای متنوع، فرصتی طلایی برای معرفی آثار جدید سینمای ایران است. یکی از این آثار، فیلم کمدی-فانتزی تاکسیدرمی به کارگردانی محمد پایدار، نخستین اثر بلند او، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
تاکسیدرمی به معنای فن نگهداری درازمدت پیکر جانوران برای نمایش است و فیلم تاکسیدرمی در فیلمنامه ای دو پهلو هم به موضوع این فن می پردازد و هم با گریزی طنزگونه به تاریخ پهلوی سعی دارد به مفهوم مام وطن و گوزن زرد ایرانی به عنوان نماد بپردازد .
فیلم با اشاره طنزآلود که اتفاقا خیلی هم خنده دار نیست، همه تلاش خود را برای این گریز تاریخی باقیمانده پهلوی از وطن نشان میدهد که به نظر می آید در این زمینه موفقیتی به دست نیاورده است، هرچند مجید صالحی، حسن معجونی و هادی کاظمی از چهرههای مطرحی هستند که در این فیلم حضور دارند، اما حتی حضور این بازیگرانی چون مجید صالحی و هادی کاظمی با پیشینه طنز هم به جذب مخاطب کمک نکرده است.
این فیلم داستان تلاش سه شکارچی برای شکار گوزن زرد ایرانی را روایت میکند. گوزنی که در حال انقراض است و داستان آن در دوران پهلوی رخ میدهد. شخصیت عبدالرضا پهلوی، برادر ناتنی محمدرضا شاه، در محوریت داستان قرار دارد. او در بحبوحه انقلاب اسلامی به دنبال شکار گوزن به جنگلهای شمال سفر میکند. ماجرای تلاش سه شکارچی، برای شکار گوزن زرد ایرانی در حال انقراض داستان تاکسیدرمی است.
مجید صالحی با گریمی متفاوت نقش یکی از شکارچیان را ایفا میکند و همراه با دیگر بازیگران، داستانی پر از ماجراجویی را پیش میبرد. آناهیتا درگاهی و فرزین محدث نیز در این اثر حضور دارند
و در پایان فیلم ، نهایت گوزن زرد ایرانی است که جان سالم بدر می برد و از دام انقراض به روش تاکسیدرمی رها می شود.
پلان های طبیعت بکر و سرسبز شمال یک بخشی از جذابیت های فیلم هست اما معلوم نیست نویسنده موضوع توجه به حیوانات و طبیعت ایران و ارزش زیست آنها را در نظر داشته است یااین موضوع فرعی داستان عبدالرضا پهلوی، است و اصل گریز باقیمانده پهلوی از ایران است.
شبنم مقدم