معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اقدامات این شرکت برای اجرای شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر طرقبه را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،”محمدسهرابی” گفت: مطالعات طرح فاضلاب شهر طرقبه و هشت روستای بالا دست بند گلستان در سنوات قبل انجام شده و اسناد مربوط به تامین منابع مالی مورد نیاز هم در اختیارسازمان برنامه و بودجه استان قرار گرفته است.
وی با اشاره به هزینه بالای اجرای طرح ها و پروژه های فاضلاب و محدودیت های اعتباری اعلام کرد: با وجود برگزاری مناقصه جذب سرمایه گذار بخش غیر دولتی ، هیچ متقاضی برای اجرای طرح اعلام آمادگی نکرد.
وی این طرح را شامل اجرای شبکه فاضلاب شهر طرقبه و هشت روستای بالا دست بند گلستان دانست و افزود: اعتبار لازم اجرای طرح فاضلاب طرقبه 10 هزار میلیارد ریال و روستاهای (حصار، جاغرق ، مایانات ، عنبران ، کلاته آهن ، دهبار و طرقدر) هم هزارو 600 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی وظیفه برخورد با افرادی که اقدام به هدایت فاضلاب به رودخانه طرقبه می کنند و همچنین جلوگیری از تخلیه فاضلاب در محیط را محیط زیست و شهرداری دانست و افزود: مادامیکه شبکه اجرا نشده است ، آبفا مسئولیتی در قبال جمع آوری و تصفیه فاضلاب ندارد.
وی تاکید کرد: درحال حاضر 20 درصد شبکه فاضلاب شهر طرقبه در شهرک فرهنگیان اجرا و فاضلاب از طریق تصفیه خانه محلی تصفیه می شود.
لازم به ذکر است برخی مشاغل و واحدهای خدماتی حاشیه رودخانه طرقبه که از بالادست روستای جاغرق جاری می شود مبادرت به تخلیه فاضلاب به این رودخانه می کنند که تاکنون با تشکیل پرونده توسط اداره محیط زیست طرقبه شاندیز متخلفان ضمن جریمه ، ملزم به نصب دستگاه تصفیه فاضلاب شده اند.
با توجه به ورود سالانه چندین میلیون گردشگر به منطقه ییلاقی طرقبه و ضرورت حفظ محیط زیست و سلامت شهروندان ، روستائیان و گردشگران اجرای طرح جمع آوری و تصفیه فاضلاب این شهر از جمله مهمترین خواست اهالی و مسئولین محلی می باشد و جا دارد با پیگیری مجمع نمایندگان استان و کمک دولت چهاردهم به شرکت آب و فاضلاب استان و شهرداری و محیط زیست طرقبه زمینه اجرای این طرح حیاتی را فراهم آورند.