اولین رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی در محل ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی نیشابور مزرعه فاروب رومان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، حمید رضا مهرآبادی، رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان نیشابور در اولین رویداد ملی درهای باز کشاورزی که به مناسبت گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج برگزار شد؛ گفت: پژوهش های انجام شده در این ایستگاه نقش عمده ای در تولید بذور پایه محصولات زراعی از جمله ارقام گندم دیم و پنبه رقم شایان دارد. علاوه بر این با توجه به تعامل بسیار خوبی که بین این ایستگاه با مدیریت و اداره ترویج جهادکشاورزی شهرستان وجود دارد، این ایستگاه نقش فعال و پررنگی در برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی برای کارشناسان و بهره برداران در حوزه کشاورزی ایفا می کند که در جای خود تاثیر بسزایی در ارتقای دانش و افزایش ضریب نفوذ دانش در بین بهره برداران داشته است.
مهرآبادی افزود: علی رغم ظرفیت خوب شرکت های دانش بنیان شهرستان نیشابور، کمتر از ظرفیت این شرکتها بهره برده ایم.
این مقام مسئول بیان داشت: این رویداد فرصتی برای ارائه دستاوردها و آشنایی آحاد مردم با فعالیتهای این ایستگاه است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی شهرستان نیشابور با اشاره به اولین رویداد ملی، روز درهای باز کشاورزی اظهار کرد: درهای مرکز ما به روی همه آحاد مردم باز است.
وی اهم فعالیت های این ایستگاه را در چهار بخش به نژادی، به زراعی، خاک و آب ، آفات و بیماری برشمرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید قاسم یعقوبی امام جمعه شهرستان نیشابور، در این رویداد با اشاره به گستردگی و ناتمامی منابع خدادادی از لزوم همراهی علم و عمل در بهره برداری درست از این منابع گفت: آب، انرژی خورشیدی، باد ، خاک از منابع لایزال الهی است که تمام شدنی نیست و این هنر ماست که با قدرت علم مسیر بهره برداری درست از این منابع را بیابیم.
علی مبارکی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور، کشاورزی را در اقتصاد کشور مهم شمرد و اظهار داشت: ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی ، ۱/۳ اشتغال کشور، حدود ۸۰ درصد صادرات غیرنفتی و ۹۰ درصد تغذیه صنایع تبدیلی و تکمیلی از بخش کشاورزی، گویای اهمیت این بخش در اقتصاد کشور است.
وی اعلام کرد: از مهم ترین چالش های بخش کشاورزی، آموزش است.
مبارکی تصریح کرد: امنیت غذایی با خودکفایی در بخش کشاورزی به همت کشاورزان امکان پذیر است و باید بتوانیم با کمک رقم های جدید بهره وری را افزایش و نیاز خود را مرتفع کنیم.
در ادامه این رویداد مسئولین و بهره برداران از نمایشگاهی که در حاشیه این مراسم برگزار شده بود بازدید کردند و در پایان با حضور در مزرعه تحقیقاتی ارقام گندم دیم، مسائل فنی و مقایسه ارقام گندم دیم را آموزش دیدند.
منبع: روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور