تنش آبی از جمله کلیدی ترین چالش های زیست محیطی پیش روی خراسان رضوی است که آب شرب و مصارف بهداشتی را هدف گرفته است.
از خشکسالی ، افزایش جمعیت ، مصرف بی رویه ، برداشت های بی حد از منابع زیر زمینی توسط دیگر بخش ها از جمله کشاورزی به عنوان اصلی ترین عوامل کمبود آب در استان نام برده می شود.
تنش آبی زمان رخ می دهد که میزان آب مورد نیاز یک شهر یا استان ازاستانداردهای لازم کمتر باشد ومتاسفانه بسیاری از روستاها و برخی شهرهای استان به دلیل افت سفره های زیر زمینی و کاهش منابع آب شرب از این پدیده شوم رنج می برند.
در حال حاضر علاوه بر روستاهایی که به طور دائم با تانکر آبرسانی می شوند بسیاری از روستاهای خراسان رضوی به واسطه مواجه با حوادث طبیعی نظیر سیل و رانش زمین و یا بروز اتفاق در خطوط انتقال و شبکه توزیع به شکل مقطعی از طریق تانکرهای سیار آبرسانی می شوند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به دو هزارو 900 روستا در استان اظهار داشت: از این تعداد دوهزارو263 تحت پوشش خدمات آبفا قرار دارند و مابقی توسط شوراها و دهیاری ها اداره می شوند.
“حسین امامی” تاکید کرد: روستای غیر تحت پوشش هم در مواقع ضروری توسط آبفا آبرسانی می شوند.
وی اعلام کرد: 449 روستا در خراسان رضوی مشکل کمی و 48 روستا مشکل کیفی دارند که به شکل دائم از طریق تانکر سیار آبرسانی می شوند و 230روستا هم در مواقع بروز اتفاق ، تحت پوشش آبرسانی تانکری قرار می گیرند.
وی مجموع جمعیت این روستاها را404 هزارو 617 نفر و در قالب 126 هزار و433 خانوار برشمرد و ادامه داد: آب شرب روستاهای درگیر تنش با 29 تانکر متعلق به آبفا و 18 تانکر ارگان های مختلف تامین می شود.
وی افزود: آبفا خراسان رضوی سال قبل حدود 198 هزار متر مکعب آب شرب را با 16هزار و 600 سرویس به مناطق روستایی استان حمل و توزیع کرد.
“امامی” از خرید جمعا 8 دستگاه کامیون و تانکر آبرسان به ارزش 230میلیارد ریال در سال گذشته خبرداد که به ناوگان دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزوده شد.
منبع:آبفا خراسان رضوی