مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در خصوص جا ماندن مالچ های پلاستیکی در سطح اراضی بعد از پایان برداشت طالبی به کشاورزان و بهره برداران هشدار داد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران کاظم قربان پور، مدیر جهاد کشاورزی به مسئولیت کشاورزان در جمع آوری مالچ های پلاستیکی اشاره کرد و گفت:در قانون مدیریت پسماند، مالچهای پلاستیکی جزء پسماندهای ویژه هستند که جمع آوری آنها طبق قانون بر عهده کشاورز است.
قربان پور عدم جمع آوری این مالچ ها را تخلف عنوان و افزود:اگر مالچهای پلاستیکی جمع آوری نشوند، باعث خسارت به محیط زیست می شود و فرد متخلف می بایست به دستگاه های مربوطه پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: بخشی از صیفی کاران در زمین های اجاره ای اقدام به کشت طالبی می نمایند، بنابرین مالکین زمین های کشاورزی باید در قرارداد خود با آنها به این نکته اشاره کنند که این افراد موظف به جمع آوری مالچهای پلاستیکی در کشت نایلونی هستند و از آنها برای این کار تضامین لازم را اخذ کنند.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر بیان کرد:استفاده از مالچ پلاستیکی مزایای فراوانی در کشت محصولات جالیزی دارد. اما با توجه به هزینه بر و سخت بودن جمع آوری پلاستیک ها از مزارع معمولاً کشاورزان این پلاستیک ها را به حال خود رها کرده که به مرور آسیبهای جبران ناپذیری به مزارع و طبیعت وارد می شود.
قربان پور به عدم جمع آوری مالچ های پلاستیکی در مزارع اشاره کرد و اظهار داشت:باقی ماندن نایلونها به غیر از مسائل زیست محیطی، مانع عملکرد مناسب ماشینهای کشاورزی شده و همچنین باعث آلودگی خاک به ریزپلاستیک ها،کاهش کیفیت و درنتیجه به غیرقابل کشت شدن آن می انجامد.
وی خاطرنشان کرد:بهترین زمان جمع آوری پوشش پلاستیکی بعد از آخرین آبیاری مزارع می باشد که به دلیل رطوبت کافی مزرعه، پوشش پلاستیکی به راحتی از خاک جدا و جمع آوری می شود.
منبع:جهادکشاورزی کاشمر