رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی گفت: ۱۲۴ موکب از خراسان رضوی در اربعین حسینی 1402 حضوردارند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ، غلامرضا احمدی،رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی در نشست خبری ، اظهار کرد: این ستاد کار اطلاعرسانی، جلب آرا و تاثیرگذاری در بذل و بخشش جهت بازسازی عتبات عالیات در عراق را بر عهده دارد.
وی افزود: از حدود ۲۰ سال گذشته توسعه زیرساخت و آمادهسازی فضا برای پذیرایی از زائران عتبه عراق و توسعه ۲۲۰ هزار متر مربع ساختمان در جوار حرم حضرت امیرالمومنین(ع) انجام شده است.
مسئول کمیته تغذیه و اسکان ستاد هماهنگی اربعین حسینی(ع) خاطرنشان کرد: ماموریت اصلی ستاد بازسازی عتبات عالیات در واقع توسعه و بازسازی عتبه ائمه معصومین(ع) در عراق است.
وی گفت: ۱۲۴ موکب از خراسان رضوی برای ارائه خدمت به زائران اربعین اعزام شده که از این تعداد ۶۲ موکب در کربلا، ۳۱ موکب در نجف، ۱۶ موکب در کاظمین، ۸ موکب در سامرا و ۷ موکب در پایانههای خروجی مرزی مستقر می شوند.
احمدی افزود: از مجموع ۱۲۴ موکب تعداد ۴ موکب از سوی اتباع افغانستانی مقیم ایران برای این ایام به زائران خدمترسانی
می کنند.
وی گفت: تعداد ۶۵۰ کامیون تجهیزات از سوی این تعداد موکب تدارک دیده شده که تاکنون ۲۶۴ کامیون از مرز ایران عبور و وارد کشور عراق شده و ۲۳۱ کامیون در حال انجام تشریفات خروج هستند، ۱۱۵ کامیون تایید استانی را گرفته و تشریفات استانی را انجام داده و در حال عزیمت هستند و ۲۷ کامیون در حال تکمیل پرونده برای خروج هستند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی خاطر نشان کرد: موکبهای خراسان رضوی روزانه ۱۴۰ هزار اسکان را فراهم میکنند و پذیرایی از ۳۱۰ هزار نفر در وعده صبحانه، ۳۳۶ هزار در وعده ناهار و ۳۱۶ هزار نفر در وعده شام روزانه برای زائران پیشبینی شده و ضمن اینکه میان وعده برای زائران در این مواکب تدارک دیده خواهد شد.
مسئول کمیته تغذیه و اسکان ستاد هماهنگی اربعین حسینی(ع) با اشاره به اینکه ستاد بازسازی عتبات یک کمیته از ۱۸ کمیته ستاد اربعین استان هستند، افزود: ۶ هزار خدمه افتخاری بدون دریافت هزینه در این ۱۲۴ موکب به زائران امام حسین(ع) خدمترسانی می کنند.
وی با اشاره به سختی پذیرایی زائران در اربعین افزود: توانمندی برای پذیرایی از زائرین به لحاظ زیرساختی وجود ندارد، به همین دلیل است که از زائران درخواست شده بازه زمانی سفر را از ۱۰ به ۲۰ روز افزایش دهند تا زیرساختها پاسخگوی نیاز آنها باشد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی گفت: زیرساختهای ترابری آمادگی این حجم از زائران را برای تشرف به عتبات در یک بازه زمانی پیک ندارد.
وی ارائه خدمات مواکب خراسان رضوی نسبت به سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و افزود: سال گذشته ۱۱۲ موکب از استان به عراق اعزام شدند که در سال جاری تعداد موکبها ۱۲ مورد افزایش داشته است. همچنین در سال جاری در حوزه اسکان ۷۰ درصد و در پذیرایی ۲ برابر افزایش را شاهد هستیم.
مسئول کمیته تغذیه و اسکان ستاد هماهنگی اربعین حسینی(ع) افزود : ارائه خدمات مواکب ایران نسبت به عراق در واقع ۹۰ درصد از خدمات اسکان و پذیرایی از سوی مردم عراق و ۱۰ درصد دیگر توسط مواکب سراسر ایران انجام میگیرد.
وی در باره تاریخ اعزام و ماندگاری موکبها در عراق خاطرنشان کرد: اعزام موکبها تقریبا انجام شده و موکبهای ایرانی تا ۲ روز پس از اربعین ارائه خدمت می کنند.
احمدی گفت: یکی از معضلات زائران در سالهای گذشته امنیت خودرویی بود که این زیرساخت در مهران فراهم شد، اما در مرز خسروی که ۸ سال بسته بود این امکان فراهم نبود و با همکاری ارتش پارکینگ ۷۰ هکتاری در مرز خسروی برای امنیت خودروی زائران فراهم شده است.
شبنم مقدم