رییس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد گفت: سالانه ۴ هزار بیمار سرطانی توسط انجمن بیماران سرطانی درمان می شوند که با احتساب ۳۵ درصدی حدود هزارو ۲۰۰ نفر در سال از درمان محروم می شوند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ، حمید مستشاری، رییس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد در نشست خبری به مناسبت چهل و دومین سال تاسیس انجمن افزود: حدود ۳۵ درصد از مراجعه کنند گان توان پرداخت هزینههای درمان را ندارند و تحت حمایت انجمن قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه سرطان مسئلهای است که متأسفانه امروز گریبانگیر جوانان هم شده، گفت: قبلاً هیچ پولی از بیمار دریافت نمیکردیم ولی با حذف ارز، مجبور به استفاده از تعرفه دولتی به جای تعرفه خیریه از بیماران شدیم.
مستشاری خاطر نشان کرد : حدود ۳۵ درصد بیماران ما اصلاً توانایی پرداخت هزینههای خیریه هم ندارند و به دنبال درمان هم نمیروند و متأسفانه بخش دولتی هم به دلیل کمبود تجهیزات بعضاً ۵ ماه بعد نوبت میدهند.
رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد گفت: بیمارستان ناظران در گذشته برای درمان بیماری سرطان پستان، ۲۰ میلیون تومان تعرفه اعلام کرده بود که این مبلغ توسط بیمه تأمین میشد ،این مبلغ در تعرفه خیریه ۵۵ میلیون تومان است که ۲۰ میلیون تومان بیمه پرداخت میکند و ۳۵ میلیون تومان را بیمار باید پرداخت کند که خیلیها توان پرداخت ندارند.
همچنین، اصغرافراسیابی گرگانی،مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد افزود: کمبودهای بخش درمان سرطان کشور توسط این بیمارستان پوشش داده شده است و درمانهای بیماریهای سنگینی در این مرکز انجام میشود که از نظر اقتصادی برای دیگر بیمارستانها فراهم نیست.
افراسیابی گرگانی گفت: مرکز درمانی رضا یک مرکز مدرن تصویربرداری است که ۵ دستگاه مدرن شتاب دهنده در آن فعال است و بهترین تکنیکهای درمان در این مرکز برای بیماران از سراسر کشور انجام می شود.
همچنین، غلامحسین نوفرستی، نایب رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد اظهار کرد: سرطان به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان است که در ایران سومین عامل است، همچنین امید به زندگی و بهبودی بیماران در بزرگسالان بیش از ۵۰ درصد و در کودکان بیش از ۶۵ درصد است.
نوفرستی با بیان اینکه وجود سرطان ایجاد کننده یک کانون بحران در خانواده و جامعه است، گفت: انعکاس اخبار و مشکلات انجمن میتواند به جلب کمکهای بیشتر دولت و مردم کمک کند.
نوفرستی در باره آمار بیماران سرطانی اظهار کرد: در حوزه دارو نیز بیمهها در حال تلاش برای پوشش دارو هستند، اما با توجه به گرانی نیاز به همکاری بیشتر است. مثلا بیمه سلامت ۷۰ درصد هزینههای دارویی بیماران را پوشش میدهد اما همان ۳۰ درصد باقی مانده برای بیماران خیلی سنگین است و توان پرداخت آن را ندارند.
وی افزود: البته ممکن است حجم دارو کم و زیاد شود ولی ما مشکل دارو نداریم، مهمترین مشکل ما تأمین ۳۰ درصد سهم بیمار جهت تهیه دارو است که بسیاری توان پرداخت آن را ندارند.
همچنین، امیر عباس مستشاری،معاون توسعه و پشتیبانی انجمن و عضو هیئت مدیره گفت: با وجود تغییری که در حوزه تعرفههای دولتی ایجاد شد و باعث شد هزینههای پرتو درمانی افزایش پیدا کند، هفتهای ۱۷۰ میلیون تومان هزینه درمان بیماران غیربرخوردار توسط گروههای خیری تأمین میشود.
مستشاری افزود: یکی از توفیقاتی که انجمن کسب کرد، سرمایههای اجتماعی بود که در طول ۴ دهه فعالیت انجمن به دست آمده است، بیمارستان ناظران طی بازه زمانی ۴ ساله به بهره برداری رسید و چنین سرعت عملی در کلان پروژههای استان بی سابقه است.
وی گفت: طی دو سال گذشته که سال سختی از لحاظ اقتصادی بود ،هزینههای درمان بیماران نیازمند از گروههای اجتماعی که به انجمن اعتماد دارند، تأمین شده او در شش ماه اول امسال ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک خیرین جذب و انجمن معادل همین عدد در کنار خیرین هزینه کرده است.
معاون توسعه و پشتیبانی انجمن حمایت از بیماران سرطانی تصریح کرد: هزینه درمان این گروه از بیماران غیربرخوردار بالغ بر ۷ میلیارد تومان طی شش ماه بوده است.
شبنم مقدم