همایش سلامت و امنیت غذایی به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی،معاونت سازمان ومدیریت جهادکشاورزی، کانون بسیج مهندسین وبسیج جامعه پزشکی در نیشابوربا محوریت کاهش مصرف سموم کشاورزی با حضور جمعی از مسئولین، دانشجویان و کارشناسان در فرهنگسرای سیمرغ برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، علی مبارکی، معاون سازمان ومدیرجهادکشاورزی در همایش سلامت وامنیت غذایی با تاکید بر اهمیت تولید محصول سالم گفت: تولید محصول سالم در گرو سلامت خاک، آب وهوا می باشد.
وی افزود: طی فرمایشات مقام معظم رهبری امنیت غذایی برابراست با اقتدار ملی وکشاورزی اولین حلقه امنیت غذایی است.
این مقام مسئول با اشاره به آمارخرید گندم در سال جاری گفت: با تمام ناملایماتی که در بخش کشاورزی در سالهای گذشته مانند خشکسالی وسرما اتفاق افتاده، قسمت عمده ای از نیاز کشور توسط کشاورزان زحمتکش تامین شده است.با این حال در سال جاری در کشور حدود 10 میلیون و500هزار تن گندم توسط دولت خریداری شده ودر شهرستان نیشابور در سال جاری 13 درصد افزایش خرید گندم در مقایسه با سال گذشته داشته ایم.
مبارکی ادامه داد: در شهرستان نیشابوردر سال گذشته حدود 44درصد کاهش بارندگی را نسبت به میانگین دراز مدت وامسال از مهرماه تا اوایل آذرماه نسبت به میانگین درازمدت حدود 60درصد کاهش نزولات جوی را داشته ایم وماباید کشاورزی خود را با اقلیم موجود وفق دهیم که خوشبختانه در این شهرستان برنامه های منسجم وخوبی انجام شده است.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور خاطر نشان کرد: تمامی سموم مصرفی در بخش کشاورزی دارای پروتکل های خاصی است که تماما توسط کارشناسان به بهره برداران منتقل می شود وهرساله آزمایشاتی از باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام می پذیرد.
وی اذعان داشت: در بخش کشاورزی حدود 607 عامل خسارت زا در تولیدات بخش کشاورزی دخیل هستند که باعث کاهش ارزش اقتصادی محصول نهایی می شوند وحفظ نباتات مدیریتهای جهادکشاورزی هرساله مسئول مبارزه با آفات همگانی مانند سن ،ملخ وجوندگان می باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در این همایش گفت: امروزه امنیت و سلامت آب، خاک و هوا بسیار مهم است و اگر این سه موضوع سرفصل فعالیت ها قرار بگیرد به امنیت غذایی تامین می شود.
وی ادامه داد: کشور ایران جزء سه کشور دنیا در تامین منابع سموم ارگانیک است و ما جزء بهترین تولید کننده های نفت و گاز جهان هستیم و منابعی غنی از گوگرد، زغال سنگ فراوان، نیتروزن و پتاسیم و فسفر داریم که می توان از این ظرفیت به بهترین نحو برای تامین امنیت غذایی استفاده کرد.
مجید درّودی با تاکید بر استفاده از ظرفیت جوانان و فارغ التحصیلان علوم پایه، کشاورزی در قالب فعالیت های دانش بنیان و استارتاپ ها گفت: امروز مسئولان باید دست جوانان را بگیرند و از ظرفیت علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان توانمند استفاده کنند تا این معظلات به راحتی حل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در پایان گفت: اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پرسنل غذا و دارو در اختیار سازمان های مختلف مربوط به بحث کشاورزی، آب و منابع طبیعی هستند تا با همکاری هم و با برگزاری همایش های این چنینی بتوانیم در راستای رفع مشکلات گام های موثری برداریم.
این همایش با آموزشهای متخصصینی از جهادکشاورزی،علوم پزشکی وانجمن بیولوژیک کشور پایان یافت.
منبع: روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور