اولین جشنواره روز ملی زعفران در نیشابور با حضور مسئولین شهرسنانی، استانی، کارشناسان، محققین و جمعی از زعفران کاران این شهرستان در روز پنجشنبه سوم آبان ماه در فرهنگسرای سیمرغ برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، مهدی دونده، معاون استاندار و فرماندار شهرستان با اشاره به نامگذاری سال بنام جهش تولید با مشارکت مردم اظهار کرد: تولید راهبرد موثر در حوزه اقتصاد است، تولید، راهکار حل این مشکلات است و مقام معظم رهبری چندین سال است بر این امر تاکید میکنند.
دونده بر لزوم اصلاح فرایندهای عملکردی بمنظور بهبود وضعیت اشتغال و ارتقای ارزش پول ملی تاکید و خاطر نشان کرد: نقش دولت باید تسهیل گری در روند صادرات باشد تا ارز آوری مطلوب را در پی داشته باشد و بخشهای دولتی باید به صادر کنندگان کمک کنند.
وی با اشاره به سهم ۹۰ درصدی ایران در تولید زعفران جهان گفت:۹۰درصد زعفران دنیا را ایران تولید میکند و ۹۰ درصد زعفران ایران در خراسان رضوی تولید می شود. از ۱۲۳ هزار هکتارسطح زیرکشت زعفران در کشور،۹۳ هزار هکتار در خراسان رضوی است.
معاون استاندار و فرماندار شهرستان نیشابور افزود: زعفران کالای استراتژیک است که ارزش قیمت آن در دنیا ثابت است و نباید این حجم از نوسان قیمت زعفران در داخل کشور باشد و باید اصلاح روش در تولید، صادرات، برندینگ و اصلاح الگوی کشت صورت بگیرد.
دونده با اشاره به یکم آبان ماه روز ملی آمار و برنامه ریزی اظهار کرد: قرار است برای ده سال آینده این بخش، حاکمیت برنامه ریزی داشته و بهمین منظور باید اطلاعات جامعی از بهره وران، تولید کنندگان وکشاورزان در دست باشد .
علی مبارکی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیز در اولین جشنواره روز ملی زعفران که با مراسمات آیینی، موسیقی محلی، نکات آموزشی و پرسش و پاسخ همراه بود؛ گفت: علی رغم اینکه سابقه کشت زعفران در کشور ما بیشتر از سایر کشورها می باشد و از ایران به سایر کشورهای همسایه مانند افغانستان صادر شده است ولی امروزه شاهد این هستیم که این کشورها رقیب اصلی زعفران کشورمان شده اند.
در پایان این جشنواره توسط مسئولین به قید قرعه به تعدادی از شرکت کنندگان، زعفران درجه یک نیشابور هدیه داده شد.
لازم به ذکر است نمایشگاهی از زعفران و گیاهان دارویی در حاشیه این جشنواره برگزار شد و شرکتهای مرتبط به معرفی محصولات خود پرداختند.
منبع:روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور
با سلام.
تاریخچه زعفران نیشابور مربوط به چه زمانی است؟
چه کسی ابتدا زعفران را به نیشابور آورد و ابتدا در کجا کشت شد؟؟