معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور؛ برداشت زعفران در شهرستان آغاز شده و پیش بینی میشود ۱۲/۳ تُن محصول زعفران خشک از کشتزارهای این شهرستان برداشت شود.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، علی مبارکی، مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اعلام آغاز عملیات برداشت گیاه ارزشمند زعفران از مزارع شهرستان و با اشاره به سطح زیر کشت چهار هزار و ۵۲۰ هکتاری زعفران گفت: این گیاه خاص و با ارزش در مناطق مرکزی، میان جلگه کشت می گردد و با اشتغال مستقیم وغیرمستقیم بیش از ۷هزار نفر روز ، میزان درآمد ناخالص کشاورزان شاغل در این بخش، مبلغی بالغ بر ۹۸۴ میلیارد تومان می باشد.
مبارکی افزود: با انجام توصیه های فنی جهت تغذیه، آبیاری به موقع و کافی و همچنین برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تاثیر بسزایی دارد.
این مقام مسئول افزود: گل های زیبا و فیروزه فام زعفران، با توجه به ویژگی های خاص، نیاز آبی کمتر، درآمد بیشتر و کمترین مدیریت داشت، پهنه اراضی نیشابور را نیز در برگرفته و در این شهرستان با استقبال کشاورزان مواجه شده است.
وی تصریح کرد: درگذشته هدف صرفا تولید بود وما دربازاریابی مشکل داشتیم ولی امروزه تولید درکنار بازاریابی اهمیت بالایی دارد و از زعفران کاران خواست کسانی که تولید بالایی دارند محصول خود را به یک باره وارد بازار نکنند تا تغییرات قیمتی باعث ضرر وزیان احتمالی آنان نشود.
وی یادآور شد: درسال زراعی جاری، باتوجه به شرایط اقلیمی خاص به طور متوسط از هر هکتار ۳ کیلوگرم زعفران برداشت پیش بینی می گردد و سهم شهرستان از تولید امسال حدود ۱۲/۳ تن زعفران خشک خواهد بود.
نیشابور با تولید ۵ درصد زعفران استان خراسان رضوی، رتبه ۸ استان را در تولید این محصول دارد.
لازم به توضیح است که امسال برداشت زعفران از اوایل آبان آغاز گردیده و تا نیمه اول آذر ادامه خواهد داشت.
منبع:روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور