معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی از برداشت محصول سرخ و طلایی آلو ازسطح یک هزار و 701 هکتارباغات شهرستان نیشابور خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، علی مبارکی ، معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور در روزهای برداشت آلو در شهرستان نیشابور گفت: سطح محصول آلو در شهرستان نیشابور یک هزار و 701 هکتار ( یک هزار و 275 هکتار بارور ) با متوسط تولید 5 تن و رکورد 112 تن در هکتار می باشد.
وی افزود: 40 درصد باغات شهرستان مختص میوه های هسته دار است و ازاین مقدار 30 درصد به آلو اختصاص یافته است که تولید این محصول 6 هزار 375 تن آلوی تر می باشد، که 90 درصد آن فرآوری و 10 درصد تازه خوری می شود و میزان آلوی خشک تولیدی نیز حدود 2 هزار و 300 تن می باشد.
مبارکی ادامه داد: آلوی تولیدی به دو صورت سنتی و صنعتی فرآوری می شود و با عنوان آلوی نیشابور شهره آفاق است که مورد تقاضای کشورهای بسیاری قرار گرفته است. کیفیت بالا، رنگ و طعم وضعیت آلوی نیشابور را در سطح بالایی قرار داده به طوری که این محصول جایگاه واقعی خودش را در سطح ملی و صادرات پیدا کرده است.
وی بیان کرد: درشهرستان نیشابور بیش از 8 رقم آلو شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن عبارتند از: شمس، شوقانی، طرقبه، قطره طلا ، درگزی، سانتارزا و بخارا.است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: شهرستان نیشابورعلیرغم جایگاه بسیار مناسب کشت آلو از نظرسطح زیرکشت، تولید، اشتغالزایی ونیز ارزآوری برای کشور، لیکن بدلیل اینکه محصول تولیدی خارج از استانداردهای مربوطه فرآوری و صادر می شود.
وی گفت : در جهت ممانعت از فرآوری غیر بهداشتی آن و نظارت و کنترل بر قیمت های محصولات خشکباری منطقه پیشنهاد ایجاد و احداث شهرک فرآوری آلو در مرکز تولید آلوی شهرستان می گردد تا بتوان زیر ساختهای لازم برای عرضه آلوی خشک به بازار بورس کالای کشاورزی را فراهم کنیم.
وی از صادرات حدود 2 هزار تن آلوی خشک شهرستان توسط واسطه ها و دلالان به کشورهای هندوستان، بنگلادش، پاکستان خبر داد وافزود: از نظر اشتغال زایی در شهرستان حدود 4 هزار نفر بصورت دایم مشغول به کار می باشند .
منبع:روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور