نشست نوآوری در نشر و چالش حفظ میراث مکتوب به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور در مشهد برگزارشد.
مدیر شرکت تعاونی ناشران مشهد با جمعه بازار کتاب مخالفیم
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، مهدی نصیرزاده، مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران استان خراسان رضوی گفت: نمایشگاه کتاب را باید با مدل جهانی برگزار کنیم و هر ناشری فقط کتابهای خود را در نمایشگاه کتاب عرضه کند.
فاطمه سلیمی، رئییس کمیسیون خانواده و بانوان شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: ارتباط مدیریت شهری به کتاب و کتابخوانی کم شده است، مدیریت شهری چه کاری میتواند انجام دهد وقتی اصحاب انتشارات و هنر حضورشان در این حلقه ها کمرنگ تر است.
وی با اشاره به اینکه «بودجه فرهنگی تقریبا ۲درصد از کل مدیریت شهری است» گفت:نیاز به توسعه کمرنگ هست و اهالی فرهنگ و هنر, مظلوم واقع شدند و البته ما سعی کردیم این ۲درصد بودجه فرهنگی را تا ۱۰درصد برسانیم.
سلیمی افزود: در نمایشگاه بین المللی مشهد، بخش فرهنگی راه انداختیم چون مقوله فرهنگ بر اقتصاد هم تاثیر میگذارد.
چرا وارد حوزه کتاب دیجیتال نشدیم!
مجتبی محمودی، رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور هم در این آیین گفت: پیشبینی سخت افزاری و فنی و دیتاسنترهای لازم میبایست مدنظر قرار گرفته و مالکیت معنوی و حقوقی کتاب دیجیتال باید مشخص شود و نیز شناسه گر شیئ دیجیتال هم باید برای کتابخانه ملی تعیین و تثبیت شود که هنوز این موارد اتفاق نیفتاده است.
محمودی درباره موضوع «نوآوری در نشر» هم گفت: نوآوری در فرم و محتوا با هم باید باشد به عنوان مثال مینی بوک ها یا ساندویچ کتابها در پلتفرم های جدید خلاصه کتاب ها را عرضه میکنند یا کتاب معطر، کتاب روی پارچه، کتاب بندانگشتی، کتابهایی با شکل حیوانات و امثالهم در این سالها منتشر شده و مورد اقبال مخاطب قرار گرفته است.
رئییس هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانههای خراسان رضوی افزود: این روزها حضور بلاگرها و اینفلوئنسرها در فضای مجازی برای معرفی کتاب و ترویج مطالعه موثر بوده و پادکست و کتاب صوتی ها طرفداران زیادی پیدا کرده است.
محمودی افزود: این روزها هوش مصنوعی خیلی از معادلات و قالبهای قدیمی حوزه نشر را متحول کرده و در تولید و تدوین و امور گرافیکی و عرضه کتاب مددرسان است.
وی با اشاره به ظرفیت دسکتاب پابلیشن یا کتابهای رومیزی و تکنسخهای گفت:این کتابها با استفاده از برخی رسانههای اجتماعی و بنا به سفارش مخاطب به تعدادی که مشتری بخواهد، چاپ میشود و برای او ارسال میشود.
وی درباره بحث تحول در محتوا تاکید کرد: امروزه نیازمند نوآوری در ارائه محتوا هم هستیم و باید مخاطب شناس باشیم مثلا اگر مخاطب دنبال داستانهای کوتاه و مینیمال و هایکو و مونولوگ هست یا کتاب های مصور دوست دارد باید به نیاز او پاسخ گفت.
محمودی با بیان اینکه امروزه مرزهای زمانی و مکانی برداشته شده و مرزهای ذهنی و ظرفیت جهانی وجود دارد تصریح کرد: جهان تشنه محتوای نو و و نورانیت است که با بهرمندی از تکنولوژی مدرن میتوان پیام انقلاب و روح اسلام را به جهان صادر کرد.
شبنم مقدم