وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نگاه این وزارتخانه در دولت چهاردهم توسعه دیپلماسی فناوری است تا با تکیه بر ظرفیت جوانان توانمند کشور، خدمات فنی مهندسی را در بیشتر کشورهای همسایه توسعه دهد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، سید ستار هاشمی در حاشیه بازدید از طرح های فناورانه در مشهد، افزود: امروز در وزارت ارتباطات، نگاه حمایتی به شرکتهایی که در این خصوص مشغول خدمت هستند، وجود دارد و امید است باتوجه به اعتباراتی که به این حوزه اختصاص داده شده، شاهد خلق ثروتهای گوناگونی باشیم.
وی اظهار امیدواری کرد : با توجه به نزدیکی شهر مقدس مشهد به کشورهای همسایه شمال شرق کشور و ظرفیتهای موجود، امیدواریم که با سرمایه گذاریهای انجام شده در حوزه فناوری در این کلانشهر، خدمات فنی مهندسی را به کشورهای بیشتری از منطقه توسعه دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد امیدواریم بتوانیم زمینی به مساحت بیش از ۹ هکتار در اختیار مجموعه شرکتهای دانشبنیان مشهد قرار دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره آخرین وضعیت رفع فیلترینگ گفت: رفع فیلترینگ در دستور کار و اقدام است.
همچنین، حسین فریدونی، مدیرپروژه توسعه قطب های داده شهید میری، طی بازدید وزیر ارتباطات از پارک داده شهید میری گفت: اهم اقدامات این پروژه انتقال بهره برداری 21 هکتاراز اراضی 32 هکتاری شرکت ارتباطات زیرساخت به پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
وی گفت: تفاهم تامین برق این پروژه به میزان 35 مگاوات انجام شده است و اجرای فیبرنوری از دو مسیر مجزا انجام می شود.
فریدونی با بیان اینکه احداث ساختمان و نصب کانتینرهای نقطه حضورشرکت ارتباطات زیرساخت و انجام بخشی از محوطه سازی و خیابان کشی اراضی است، افزود: اقدامات آتی پروژه تایید و تصویب طرح جامع و تفصیلی پارک داده در دستگاههای استانی و انتشار فراخوان جدید برای ثبت نام و جذب شرکتهای فناور و نوآور است.
وی گفت: از جمله برنامه های آینده این قطب آغاز عملیات اجرایی تامین برق پارک و تحویل زمین به متقاضیان استقرار در پارک داده است.
وی افزود : قطب شهید میری بهعنوان یکی از قطبهای اصلی مراکز داده کشور، در راستای تقویت اکوسیستم پارکهای داده طراحی شده است.
مدیر پروژه قطب شهید میری خاطر نشان کرد: این قطبها نقش کلیدی در توسعه اقتصاد دیجیتال ایفا می کند و بخش خصوصی نیز با سرمایهگذاری در این حوزه، مراکز پردازشی، ذخیرهسازی و انتقال داده را برای کسبوکارها ایجاد میکند.
فریدونی افزود : بهرهبرداری از این پروژه توسط پارک فاوا (پارک وزارت ارتباطات) انجام می شود و زیرساختهای ارتباطی و اجرایی آن با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت مدیریت می شود.
وی افزود: این همکاری مشترک میان دو نهاد، ارزش افزوده قابلتوجهی برای اقتصاد دیجیتال کشور ایجاد میکند.
مدیر پروژه توسعه قطبهای مراکز داده کشور گفت : این مرکز، بهعنوان بزرگترین مرکز داده شرق کشور، پتانسیل بالایی دارد و میتواند در نقشهای متعددی از جمله ترانزیت داده به ترکمنستان و دیگر نقاط شمال کشور به کار گرفته شود.
فریدونی با بیان اینکه تحقق این ظرفیتها منوط به جذب سرمایهگذاریهای بخش خصوصی است، افزود: اهمیت این پروژه، نقش این قطب در توسعه زیرساختهای فناوری کشور حیاتی است.
وی اظهار داشت: نام این پروژه همچنان بهعنوان «قطب مراکز داده» شناخته می شود و این پروژه، گامی مهم در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال و تسهیل ارتباطات فناوری در کشور به شمار میآید.
شبنم مقدم