بازدید ترویجی و آموزشی از نیروگاه خورشیدی ۱۵۰ کیلو واتی با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور ، معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی، رئیس شرکت برق، جمعی از مسئولان شهرستان،کارشناسان و کشاورزان پیشرو در مزرعه آقای ابوالقاسم محمدی در کیلومتر ۵ جاده نیشابور به سبزوار برگزار با هدف آشنایی با نیروگاههای خورشیدی و انرژی های تجدید پذیر و ترغیب کشاورزان جهت نصب پنل های خورشیدی با تدریس کارشناسان فنی دو شرکت مطرح انجام پذیرفت.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ، مهدی دونده، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور در جمع کشاورزان این شهرستان که جهت بازدید از نیروگاه خورشیدی ۱۵۰ کیلو واتی گرد هم آمده بودند با اشاره به ناترازی انرژی خصوصاً در حوزه برق؛ گفت: در سالی که شعار «سرمایه گذاری برای تولید» توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده و با عنایت به این نکته که یکی از اولویت های اول دولت بحث انرژی است، فرمانداری نیشابور از سرمایهگذاران نیروگاههای خورشیدی حمایت تمام قد خواهد کرد به شرطی که به ایده آل کالای با کیفیت در شهرستان دست بیابیم.
وی افزود: شهرستان نیشابور با توجه به پتانسیل بالایی که در بخش کشاورزی دارد، شایسته ی بهترین کیفیت ها در این زمینه است و شرکت های تولید کننده پنل و مجریان بومی این طرح نیز از حمایت ویژه ای برخوردار خواهند بود.
فرماندار نیشابور با اشاره به اهمیت بالای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در شرایط کنونی کشور گفت: با توجه به ناترازی موجود در تأمین انرژی و نیاز کشور به استفاده از ظرفیتهای پاک و پایدار، تأسیس نیروگاههای خورشیدی در اولویت برنامههای توسعهای شهرستان قرار دارد.
دونده با اشاره بر اینکه دولت آمادگی کامل دارد تا در کوتاهترین زمان ممکن اقدامات لازم جهت تسهیل و تسریع در روند صدور مجوزها و راهاندازی این نیروگاهها را انجام داده و بر حمایت قاطع از سرمایهگذاران تأکید کرد.
این مقام مسئول افزود: در ستاد انرژی های پاک استان تعهد داریم که طی سه سال ۱۱۲ مگا وات انرژی تجدیدپذیر را در شهرستان احداث کنیم.
فرماندار نیشابور یادآور شد: دولت برق تولیدی را با قیمت ناچیزی به بخش کشاورزی ، صنعت و مصارف خانگی می فروشد و با قیمت بسیار بالایی از تولید کننده برق، خریداری می کند.بنابراین تولید برق در این شرایط بسیار اقتصادی و مزیّت دار خواهد بود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: بر آنیم تا اراضی دولتی را در حوزه تاسیس انرژی های پاک در اختیار متقاضیانی که طرح داشته باشند و قادر به اجرای آن باشند بگذاریم.
علیرضا براتی، مدیر اداره برق نیشابور نیز گفت: با توجه به بحران برق در کشور، قرار بود مدیریت بار چاه های عمیق شهرستان را از ۱۵ اردیبهشت آغاز کنیم اما به دلیل گرمای زودرس این اتفاق از یکماه جلوتر آغاز شد.
وی اذعان داشت: اگر منابع آبی بتوانند ۸۰ درصد توان مصرفی خود را پنل خورشیدی نصب و استفاده نمایند، از مدیریت بار معاف خواهند شد.
براتی بیان داشت: نرخ خرید تضمینی برق توسط دولت که تا ۲۰ سال ادامه خواهد داشت، در سال جدید تقریبا دو برابر رشد داشته و بازگشت در این حوزه حدوداً سه سال بیشتر زمان نخواهد برد.
منبع: روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور