رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی از فراخوان دوم ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی خراسان رضوی خبرداد .
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،محسن ذاکریان ، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی،در نشست خبری ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی خراسان رضوی اظهار کرد: قرارگاه ستاد جنگ در همان اولین روز جنگ تشکیل شد و در نتیجه این جلسات ساختاری با عنوان ستاد مردمی جنگ شکل گرفت و اولین فراخوان صادر و آموزشهای زیر مجموعه کمیته های مرتبط و تخصصی آغاز شد.
وی با بیان اینکه یکی از کمیتههای «ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی خراسان رضوی» کمیته سرمایه انسانی است که موضوع اصلی آن داوطلبان است، گفت: در موج اول فراخوان داوطلبان با استقبال خوبی انجام شد.
ذاکریان خاطر نشان کرد :نزدیک به ۳هزار نفر نیروی داوطلب ثبت نام و اعلام آمادگی کردند، بیشتر این افراد نیروهای تخصصی هستند و در حوزههای مختلف سازماندهی شدند.
وی افزود : حدود ۳۶۰ نفر در قالب ۱۲ تیم ۳۰ نفره تشکیل شد، ۱۴۰ نفر هم در قالب ۷۰ گروه دو نفره بهعنوان گروههای مکمل دانشگاه بودند و ۸۰ نفر نیز در حوزه انتقال خون سازماندهی و معرفی شدهاند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی گفت : بهداشت ۵۰ نفر و حدود ۲۰ نفر برای تیمهای تشخیص هویت متشکل از متخصصین ژنتیک را به پزشکی قانونی معرفی کردهایم، همه این افراد با توجه به حوزه تخصصی که دارند، سازماندهی و معرفی شدند.
وی با بیان اینکه کمیته پشتیبانی را نیز تشکیل دادیم و ساختاری برای آن دیده شد، این کمیته پشتیبان سایر کمیتههاست، خاطرنشان کرد: در کمیته آموزشی نیز در بخشهای مختلف از جمله تولید محتواهای خودامدادی و ایمنسازی منازل انجام شد و آموزشهای لازم در حوزه سلامت روان و پیشگیریهای لازم در این زمینه نیز تدارک دیده شده است.
ذاکریان افزود: از روز سوم بعد از شروع جنگ آموزشهای تخصصی برای پزشکان، پرستاران و کادر درمان هر شب به شکل مجازی با حضور بیش از ۵۰۰ نفر شرکتکننده بهصورت برخط در خصوص طب رزم برگزار و در این آموزشها کادر درمان سراسر کشور بهویژه از استانهای درگیر در جنگ شرکتکننده داشتیم .
وی افزود :بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر در این دورهها ثبت نام کرده بودند و تعداد افرادی که در هر دوره به شکل برخط حضور داشتند، بهطور میانگین ۶۰۰ نفر بودند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی گفت: ۸۰ نفر از داوطلبان را در ۸ تیم ۱۰ نفره به انتقال خون خراسان رضوی معرفی شدند تا دو سه مرکز انتقال خون را بتوان بهصورت شبانهروزی اداره کرد، این آموزشها همچنان ادامه دارد.
ذاکریان درباره تیمهای واکنش سریع افزود: چهار بیمارستان اصلی از جمله بیمارستانهای امدادی، ولایت، طالقانی و هاشمینژاد و دو بیمارستان امام رضا(ع) و قائم(عج) نیز بهعنوان بیمارستان معین انتخاب شدند و برای هر بیمارستان دو تیم ۳۰ نفره متشکل از پزشک، پرستار، اتاق عمل، بیهوشی، نیروهای تخصصی و مردمیار که در مجموع ۳۶۰ نفر شدند در این زمینه در نظر گرفته و سازماندهی شندند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی گفت :حدود ۱۴۰ نفر در قالب نیروهای مردمیار در گام اول سازماندهی شدند که نیاز است در گام بعدی افراد دیگری از لیستها استخراج و معرفی شوند.
وی با بیان اینکه فراخوان دوم اعلام آمادگی داوطلبین جهادی تیمهای اضطراری سلامت از امروز اعلام میکنیم، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی با قوت در حال ایجاد آمادگی هستند تا در این فرصت بتوانند خود را تقویت کنند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: جمعیت قابل توجهی که میتوانند در این زمینه کمک کنند، بازنشستگان بخش بهداشت و درمان هستند و از همین جا اعلام میکنیم که این افراد میتوانند بهعنوان نیروی متخصص و دارای تجربه نیروی آمادهباش برای روزهای سخت جنگی باشند تا اگر نیاز شد در صحنه حاضر باشند.
وی از شاغلان در بخشهای خصوصی و فارغ التحصیلان برای حضور داوطلبانه بهعنوان نیروی آمادهباش دعوت کرد و ادامه داد: البته امیدواریم که هیچ روزی نیاز به بهکارگیری آنها نداشته باشیم و تنها در شرایط آمادگی قرار داشته باشیم.
ذاکریان گفت : در گام اول هدفگذاری برای آموزش امدادگران در پایگاههای بسیج و مساجد محلات بر روی ۲۵ تا ۳۰ مسجد است تا حداقل ۲۰ نفر امدادگر برای هر مسجد و در مجموع حدود ۵۰۰ نفر آموزش ببینند.
وی تأکید کرد: برخی فکر میکنند در این فراخوان ما فقط به دنبال نیروی امدادگر هستیم، درحالیکه این مواقع نیروی متخصص علوم آزمایشگاهی و ژنتیک هم میتواند به کمک شناسایی اجساد بیاید، نیروهای پشتیبانی و نیروهای فنی هم میتوانند در صورت اختلال در تأسیسات به ما کمک کنند، بهطور کلی هرکسی با هر تخصصی میتواند در حوزه امداد و درمان اعلام آمادگی کند و ما متناسب با تخصصشان از آنها استفاده میکنیم.
شبنم مقدم