فیدهای خبری پایگاه خبری مشهد عمران به نقل از ایرنا

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: از حضرت عباس(ع) به عنوان موسس ارزشها و فضایل اخلاقی یاد میشود و به دلیل تجلی تمام فضایل اخلاقی در ایشان باید این حضرت را الگو قرار دهیم.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی شریعتیتبار در گفتوگو با ایسنا در خصوص روز تاسوعا اظهارکرد: تاسوعا روزی است که امام حسین(ع) با یاران خود در محاصره لشکر دشمنان قرار میگیرند اما با روحیه و صلابت ترسی به خود راه ندادهاند.
وی در خصوص درسهایی که روز تاسوعا برای پیروان خود دارد، خاطرنشان کرد: در حدیثی امام صادق(ع) برای معرفی حضرت عباس به ۵ ویژگی از ایشان اشاره میکنند؛ اول بصیرت نافذ ایشان است، به معنی آگاهی و دانشی که به موقع و با عمل همراه باشد. دوم ایمان محکم و سوم جهاد و مبارزه خستگیناپذیر در مسیر ولایت و امامت است و در ادامه سربلند بودن در آزمونها، امتحانات الهی و عاقبت بخیری که حضرت با شهادت خود آن را اثبات کردند و تمام شهدا به ایشان رشک میبردند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در غروب روز تاسوعا با حمله لشکر دشمن به خیمههای امام حسین(ع) شمر جلو آمد و گفت که از طرف ابن زیاد برای پسران حضرت ام البنین اماننامه دارد، اما حضرت عباس(ع) آن را قبول نکرد و ضربه محکمی به دشمنان و افرادی که میخواستند ایشان را از ولایت و امامت جدا کنند وارد کردند و این باید درسی برای پیروان ایشان باشد که جلوی دشمن بایستیم و از مسیر ولایت و امامت خارج نشویم.
شریعتیتبار افزود: امام حسین(ع) در کربلا به لشکر دشمن گفتند امشب جنگ را به تاخیر بیندازید زیرا که ما می خواهیم به مناجات و راز ونیایش بپردازیم و این نشاندهنده عشق و توجه امام حسین(ع) به مناجات و رازو نیایش با خدا است که در هر زمان به یاد خدا بودند.
وی با اشاره به ایثار و وفای به عهد حضرت عباس(ع) گفت: آنطور که در زیارت ایشان میخوانیم این حضرت اهل ایثار و از خودگذشتگی هستند و ما نیز امروز در وفای عهد به امام زمان باید حضرت ابوالفضل(ع) را سرلوحه قرار دهیم.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: هنگامی که حضرت عباس(ع) به فرات میرسند خودشان آب نمینوشند و به یاد کودکان و زنان تشنه آب میآورند و میتوان نهایت ایثار و از خود گذشتگی را مشاهده کرد و باید از این ایثار و وفای به عهد در زندگی اجتماعی، خانوادگی و سیاسی خود بهره ببریم.
شریعتی تبار با تاکید بر فضایل اخلاقی حضرت عباس(ع) که باید به عنوان الگوی رفتاری مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: صداقت، ایمان، شجاعت، وفا، ایثار، از خود گذشتگی، بصیرت نافذ، دفاع از ناموس مواردی از فضایل اخلاقی ایشان محسوب میشود، همانطور که از ایشان به عنوان موسس فضلیتها و ارزشهای اخلاقی یاد و تمام فضایل اخلاقی در وجود حضرت عباس(ع) متجلی میشود باید ایشان را الگو قرار داده و از آن پیروی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مشکل و گرفتاری در تمام دورانها وجود داشته است و با توجه به رفتاری که امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) در زمان جنگ از خود نشان دادهاند بدیهی است که اگر حضرت در این زمان زندگی میکردند نیز با بصیرت نافذ خود، ایثار، از خودگذشتگی و ولایتمداری در مقابل دشمنان ایستادگی میکردند.
این کارشناس مذهبی در خصوص حماسه جهانی حضرت عباس(ع) در روز عاشورا اظهار کرد: حماسه بزرگ حضرت عباس(ع) در کربلا ایثار و ازخود گذشتگی ایشان بود که به نمایش گذاشتند و با وجود اینکه خودشان تشنه بودند تلاش کردند از مقابل سپاه دشمن عبور کنند و آب را به کودکان برسانند و با قطع دستان خود تسلیم نشدند.
شریعتی تبار با بیان راههای کسب شناخت وآگاهی از شخصیت حضرت عباس(ع) گفت: برای شناخت سیره و شخصیت حضرت عباس(ع) باید اهل مطالعه باشیم، چرا که جوانان با مطالعه احادیث و روایات معتبر که در مورد ایشان وجود دارد، مطالعه تاریخ کربلا، شنیدن سخنان افرادی که در این زمنیه علم دارند و خواندن زیارتنامه ایشان میتوانند شناخت بهتری از حضرت پیدا کنند. همچنین باید از خداوند بخواهیم توفیق شناخت این حضرت را به ما عنایت کند.
انتهای پیام
آخرین خبرها در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و عمران استان خراسان رضوی و کشور (کلیک کنید!)