دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: : پارک خراسان نگاه راهبردی به صنایع خلاق فرهنگی و هویتساز دارد که این بدان معنا است که مشهدمقدس به جایگاه اصلی خود در تغذیه فرهنگی ایران برگشته است.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشوردر نشست هم اندیشی با مدیران پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهارکرد: پارک علم و فناوری خراسان رضوی پیشگام و پیشانی تحول صنایع نرم و خلاق کشور است.
وی گفت: یکی از برنامه های اصلی تحولی دولت سیزدهم، ارتقاء کیفیت محصولات علمی، ایرانی و اسلامی است و حوزه فرهنگ یکی از زیر مجموعه های آن به حساب میآید؛ بر اساس این رویکرد اقتصاد، فرهنگ بنیان و خودکفاباید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و فرصت درون زایی اقتصاد فرهنگی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی مردمی فراهم شود.
امامی خاطرنشان کرد: در برنامه توسعه هفتم تولید فرهنگ بنیان، آمایش نگاه فرهنگی و مناطق ویژه فرهنگی مدنظر قرار دارد، زیرا پیرامون مناطق ویژه فرهنگی نگاه حمایتی و معافیت برای ایجاد زیرساخت ها در حال شکل گیری است.
وی با بیان اینکه امکان و ظرفیت مناسب برای معرفی محصولات معنوی در حال شکل گیری است، افزود:اگر به صنایع فرهنگی توجه نشود، مدیریت روانی جامعه از دست می رود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت:در شرایطی هستیم که بسیاری از برنامه های زیست بوم و سایر اسناد آن، با کمک جوانان در مسئله یابی و یافتن راه حل امکان پذیر می باشد و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک ستاد در حال هماهنگی بین دستگاههای مختلف است.
امامی افزود: اکنون صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان اصلی ترین بازو در این موضوع سعی در جبران گذشته دارد و فقط به حوزههای معدنی و صنعتی توجه مخصوص ندارد بلکه به حوزه فرهنگی نیز توجه بسیاری دارد.
وی گفت: در حوزه سوغات زیارت می توانیم یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان برای کشور های همسایه و سایر نقاط جهان باشیم.
امامی اظهار کرد: این انتظار از فرهنگ ایران وجود دارد که جان و روح مصرف کنندگان را سیراب کند و حوزه زیارت نقش بزرگی در این خصوص دارد.
وی گفت: از برنامه های تحول دولت، حوزه صنایع فرهنگی و ارتقای کمی و کیفی تولید و مصرف ایرانی اسلامی است که از زیر بناهای صنایع فرهنگی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشوردرباره پدیده هوش مصنوعی گفت: اگر در سالهای گذشته نسبت به هوش مصنوعی توجه می شد ، اکنون دچار مشکل نبودیم و اکنون فرصت بازنگری و اقدام وجود دارد.
وی گفت: باید رابطه بین هویت و اقتصاد در فرهنگ ایرانی اسلامی احیا شود، ما در مشهد انتظار تغذیه فرهنگ داشته و در این شهر باید جان و روح مصرف کننده فرهنگ تقویت شود.
همچنین، افشین تحفه گر، سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی افزود: تحولی که درحوزه فرهنگ و نیازها و دغدغه امروز است، پدیده هوش مصنوعی است، که آیا هوش مصنوعی برای عرصه فرهنگ یک فرصت است یا یک تهدید تلقی می شود.
تحفه گر گفت: بخش ها و نهادهای فرهنگی کشور برای روبرو شدن با پدیده هوش مصنوعی از شورای فرهنگ عمومی کشور، منتظرترسیم نقشه راه هستند.
همچنین، مسعود میرزائی شهرابی، رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی افزود: برنامه ای که در حوزه فرهنگ داشتیم این بود که اقتصاد را به فرهنگ گره بزنیم و این مهم از جمله اساسیترین کارهای ضروری است.
میرزائی شهرابی گفت : پارک علم و فناوری خراسان سه رویکرد اساسی را در نظر گرفته که شامل صنایع معدنی، صنایع غذایی و کشاورزی و فرهنگ فناوری و امور فرهنگبنیان بوده و ما به دنبال پیوند زدن اقتصاد به فرهنگ در این زمینه ها هستیم.
وی اظهارکرد: ثروت آفرینی شرکتهای فناور باید دارای پیوست فرهنگی باشد.زیرا اگر پیوست فرهنگی در کنار اجزای اقتصادی نباشد دور باطل است.
همچنین سید مهدی حسینی سمنانی، مشاور رئیس پارک علم و فناوری خراسان، گفت: پتانسیل های پارک علم و فناوری در حوزه هوش مصنوعی به شدت بالا بوده به طوری که 19 سال است پارک علم و فناوری در این زمینه فعالیتهای جدی داشته است.
وی افزود :درموضوع هوش مصنوعی ، پارک علم و فناوری خراسان رضوی ،شاخص محسوب میشود اما از این پتانسیلها در زمان مشخص استفاده نشده و سهم فعالیتهای دانش بنیان به نسبت جی دی پی خیلی پایین است که این مهم در عرصه فرهنگ نسبت به سایر حوزه ها شدیدتر است.
وی با بیان اینکه حوزه اقتصاد به حوزه فرهنگ گره واقعی نخورده و ما این مشکل را داریم، افزود : باید استانداردهای حکمرانی نوین ترمیم شود و بتوانیم بر مبنای عوامل در زمان مشخصی تصمیم گیری کنیم.
مشاور رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: در حوزه علوم نوین همچون هوش مصنوعی، بلاگچین، واقعیت مجازی و عرصههای جدید دیگر که می تواند در تلفیق با حوزه فرهنگ تحولی را ایجاد کند نیز فعالیتهای جدی صورت گرفته است.
حسینی سمنانی گفت: اکنون در یک سال اخیر با حضور ریاست جدید پارک شاهد رشد شرکت های صنایع خلاق فرهنگی هستیم.
وی تصریح کرد: پارک علم و فناوری در بیست سال اخیر توانسته این فرمول را به دست آورد که علم را به ثروت تبدیل کند و همین دستاوردهای بالفعلی که شرکت های ما دارند برای دانش آموزان نشان داده شود که می تواند بسیار امید آفرین بوده و آن تفکرات غالب را تغییر دهد.
همچنین، سیاوشیجامی، مدیر مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان رضوی، با اعلام این خبر که مرکز کسب و کارهای فرهنگی تا آخر خردادماه در پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاسیس می شود، خاطر نشان کرد: سرزمین علم و فناوری نوجوانان به عنوان یک قرارگاه با محوریت اصلی فرهنگ و علم و دانش راه اندازی شده است.
شبنم مقدم