بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور به نام شهرک صنعتی رضوی در مشهد به بهره برداری رسید.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران؛ سید مهدی نیازی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در آیین بهره برداری از بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور (شهرک صنعتی رضوی) در مشهد ، اظهار کرد: در این ۲ سال وزارت صمت تاکید ویژهای بر تامین زیرساختهای بخش صنعت داشته است.
سرپرست وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت: تأمین زیرساخت چنین شهرک عظیمی فراهم شده و به همین میزان در حوزه آب و برق زیرساختها تامین شده است.
نیازی با اشاره به انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم تا پایان سال آینده انتقال آب به مشهد مقدس عملیاتی و مسئله آب با این تدبیر حل شود.
وی افزود: یکی از مهمترین رویکردهای کشور اولویت در بخش تولید است و برنامهها باید حول محور تولید باشد و الزامات بخش تولید باید در دستور کار حاکمیت قرار گیرد، البته شاید برخی الزامات به تنهایی از عهده دولت بر نیاید بر این اساس ضرورت دارد هم قوه قضاییه و هم قوه مقننه در حوزه تولید تمرکز کنند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: از الزامات اساسی تولید تامین زیرساختها است و این موضوع حمایت نمایندگان، قوه قضاییه،مقامات محلی و استانی را میطلبد.
وی گفت:سیاست ما در وزارت صنعت معدن و تجارت این است که واحدهای صنعتی در شهرکها مستقر شوند، زیرا محدودیت تامین زمین و زیرساخت در شهر وجود دارد بنابراین باید در حوزه شهرک سازی و تامین زیرساختها به صورت جدی وارد شویم.
همچنین، علی رسولیان،معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طی سال گذشته بیش از ۱۷۵۰ واحد راکد تولیدی حوزه صنعت در کشور به چرخه تولید بازگشته است، گفت: .برنامه ریزی شده تا در سال جاری با کمک بخش خصوصی ۲۰۰۰ واحد راکد دیگر به چرخه تولید بازگردد.
وی خاطر نشان کرد: نیازمند ایجاد شهرکهای صنعتی برای استقرار صنایع در کشور هستیم که در کنار آنها شهرکهای مسکونی نیز ایجاد شود.
رسولیان با بیان اینکه در شرق کشور و در مشهد نیازمند ایجاد شهرک صنعتی جدیدی بودیم گفت : تلاشهای زیادی در این زمینه انجام شد و با حمایتهای مالی انجام شده ، اراضی تامین و شهرک صنعتی شماره ۵ به بهره برداری رسید؛ امیدواریم با همکاری مسئولان استانی این شهرک توسعه یابد.
وی افزود: در شهر مشهد ۳ هدف عمده از جمله ایجاد شهرک صنفی با هدف استقرار صنایع کوچک و کارگاههای تولیدی، ایجاد شهرک دانش بنیان در محور غرب و ایجاد کارگاههای مناسب برای بخشهای کوچک در شهرکها و نواحی صنعتی دنبال میشود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درباره احیای واحدهای راکد بیان کرد: طرح افزایش ظرفیت تولید یکی از برنامههای مهم وزات صمت است. طی سال گذشته بیش ازهزارو ۷۵۰ واحد راکد تولیدی حوزه صنعت در کشور به چرخه تولید بازگشته است.
رسولیان گفت: برنامه ریزی شده تا در سال جاری با کمک بخش خصوصی و محوریت دادن بخش خصوصی یعنی با به هم رسانی بنگاههای تعطیل و فعال، ۲۰۰۰ واحد راکد دیگر به چرخه تولید بازگردد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود : در سال گذشته دو هزارو ۷۰۰ واحد تولیدی که زیر ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکردند به بالای ۵۰ درصد رسیده و امسال در تلاشیم تا در این زمینه منابع مالی لازم را تامین و بخش خصوصی را همراه کنیم.
رسولیان درباره گروه هدف فعال در شهرک صنعتی شماره ۵ گفت: در شهرکها زون بندی واحدها از جمله واحدهای فلزی، شیمیایی، مواد غذایی و … داریم. دراین شهرک به واسطه فاصله مناسب از مشهد، تلفیقی از صنایع بزرگ و کوچک مستقر شده و در شهرکهای نزدیک مشهد ماندن طوس، کلات و… بیشتر واحدهای کوچک کارگاهی و دانش بینان مستقر می شوند.
همچنین، جعفر فرشچی طوسی، رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی افزود:این شهرک که با نام شهرک صنعتی رضوی نامگذاری می شود، هزار و ۹۰۰ هکتار وسعت دارد.
فرشچی افزود: ۲۰۰ هکتار از وسعت این شهرک صنعتی در مرحله نخست به راه اندازی ۲۴۰ واحد صنعتی اختصاص یافته و زمینه اشتغال ۶ هزار نفر را فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: در مرحله نخست از بهره برداری این شهرک صنعتی که به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور مطرح است، ۴۰ مگاوات برق تامین شده و پست ۱۳۲ کیلوولت و خطوط انتقال برای آن ایجاد شده است، همچنین حفر چاه برای تامین آب این شهرک انجام گرفته و زمینه انتقال آب از سد دوستی به آن فراهم شده است.
وی با بیان شهرک صنعتی رضوی مصوبه هیات وزیران را داشت که چندین سال بدون اجرا باقی مانده بود، افزود: با عنایت استاندار خراسان رضوی، همکاری دستگاه های اجرایی و همراهی اعضای شورای اسلامی رضویه و مردم این شهر، مشکلات این شهرک برطرف و زمینه راه اندازی آن فراهم شد تا بتوان کمبود زمین صنعتی در محور غرب مشهد را جبران و توسعه صنعتی این شهر را به سمت شرق پیش برد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت :شهرک صنعتی رضوی با اجرای طرح توسعه پنج هکتاری، در آینده نزدیک تبدیل به بزرگترین شهرک صنعتی کشور می شود.
وی، با بیان اینکه این شهرک از یک طرح ملی برخوردار است، افزود: درخواست داریم تا کمیته عالی شهرک صنعتی مشهد با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط و خدمت رسان شکل گیرد تا تاثیرات منطقه ای و بین المللی خود را با مزیتهای مربوطه داشته باشد، این موضوع نیاز به نگاه، اعتبارات و تعاملات ویژه دارد.
فرشچی گفت : مصوبه دیگری از هیات وزیران که بیش از یک دهه مغفول مانده بود، توسعه شهرکهای صنعتی توس و ماشین سازی اطراف مشهد ویژه استقرار شرکتهای دانش بنیان بود که با عنایت استاندار، مصوبه توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک صنعتی ماشین سازی در سال گذشته از سوی کارگروه امور زیربنایی استان صادر و موافقتهای لازم در استان گرفته شد تا به مرحله اجرا درآید.
شبنم مقدم