مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی گفت: اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح ۷۰۰ میلیارد تومان است که با تفاهمنامه منعقده شده با معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری در مجموع ۳۰۰ میلیارد تومان از این محل تامین می شود.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، حسین امامی،مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی درنشست خبری به مناسبت هفته صرفه جویی درمصرف آب، از هوشمندسازی شبکههای آب به عنوان یکی از برنامههای کلان آبفا نام برد.
وی اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح ۷۰۰ میلیارد تومان اظهارکرد و گفت: با تفاهمنامه منعقده شده با معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری در مجموع ۳۰۰ میلیارد تومان از این محل تامین می شود و ۴۰ میلیارد تومان به عنوان قرارداد مجزا برای شهرهای گلبهار، نیشابور و تربت حیدریه در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار برای هوشمندسازی کنتور مشترکین با یک شرکت دانش بنیان قرار منعقد شد که بر اساس آن، انشعاب مشترکین بدمصرف و پرمصرف آب بدون مراجعه به محل قطع می شود.
امامی با بیان اینکه ١٠٠ روستا از تعداد روستاهای دارای تنش جمعیت زیر ٢٠ خانوار هستند،گفت: ٣٧٢ روستا در استان خراسان رضوی به دلیل نبود منبع آبی و مشکل کیفیت، آبرسانی سیار می شوند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی گفت: تا پایان امسال ٢۵ روستا در استان به شرایط آبی پایدار می رسند و در مجموع برای طرح های آب رسانی روستایی بیش از چهار هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی از تامین زیرساختهای بیش از ۵٠٠ روستا در خراسان رضوی برای گذر از شرایط تنش آبی خبرداد و خاطرنشان کرد:در هیچ نقطه ای از استان مشکل قطع آب نداریم و تلاش می شود در تابستان جاری نیز بدون قطعی آب از شرایط تنش عبور کنیم.
امامی با بیان اینکه مدیریت مصرف توسط شهروندان برای گذر از شرایط تنش آبی ضروری است،گفت : بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه فاضلاب کار انجام شده و همچنین سالانه در حوزه آب بالغ بر هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی تامین آب شرب استان به جز شهر قوچان را وابسته به منابع آب زیر زمینی عنوان کرد و گفت: با هدف پایدارسازی ظرفیت تولید و تامین آب مناطق توسعه یافته شهرها و روستاهای استان نسبت به حفر ۱۸۰ حلقه چاه اقدام شده است.
امامی یادآور شد: در سال گذشته ساخت ۸۰ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب در سطح استان خراسان رضوی آغاز شد تا به سطح سرانه ملی برسد.
وی از برنامه آبفا برای نوسازی خطوط انتقال آب گناباد برای کاهش حداقلی آمار اتفاقات خبر داد و گفت: حفر ۵ حلقه چاه در این شهر انجام شده که از این تعداد سه حلقه وارد مدار شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اظهارکرد: برای سبزوار و نیشابور به ترتیب حفر ۴ و ۸ حلقه چاه در دست اقدام است .
مدیرعامل آبفا خراسان رضوی درباره پروژه های آبرسانی افزود: پروژههای آبرسانی به ۵۲ روستا در قالب طرح محرومیتزدایی و ۱۸ روستا از محل کمکهای خیرین و اعتبارات داخلی شرکت در اواخر خرداد ماه امسال با حضور سرپرست ریاست جمهوری و مقام وزارت نیرو افتتاح شد و ۲۵ روستای دیگر تا پایان تابستان به این تعداد اضافه میشود.
وی با اشاره به پیشبینی راهاندازی ۱۹۰ سایت ملی مسکن در سطح استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: طرح تفکیکی ۴۶ سایت به آبفا تحویل شد که عملیات تامین زیر ساختهای آب و فاضلاب آنها آغاز شده است.
وی با اشاره به میزان سرمایهگذاری سالانه در بخش آب خراسان رضوی بین هزار تا هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: حدود ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری تاکنون در بخش آب شرب استان جذب و تا پایان سال مالی هم ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر به این رقم افزوده می شود.
امامی اظهار کرد: طی دو سال آینده ضریب برخورداری استان از مزایای صنعت فاضلاب با سرمایهگذاری بخش خصوصی از ۳۲ درصد فعلی به حدود ۵۵ درصد می رسد.
وی گفت: کمتر از دو سال ۲۵۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهرها و روستاهای استان اجرا شده است.
امامی گفت: در بخش فاضلاب اقدامات خوبی در حال انجام است که در دو سال آینده سرانه استفاده ما از ۲۳ درصد به بالای ۵۰ درصد در منطقه شهری می رسد، همچنین در شهرهای تایباد، خواف و سبزوار سرمایه گذار داریم.
مدیرعامل آبفا خراسان رضوی بیان کرد: ارتقای تصفیهخانه سبزوار توسط آبفا در دست اجرا است و تصفیهخانههای فاضلاب ولیعصر تربت حیدریه، قوچان و روستاهای نصر و بیدوی امسال به بهرهبرداری می رسد.
وی مزیت تصفیهخانههای فاضلاب را کمک به حفظ محیط زیست و تامین آب صنایع غیر خوراکی از طریق تحویل پساب فاضلاب عنوان کرد و یاد آورشد: در قانون بودجه سال گذشته و برنامه هفتم توسعه توجه ویژهای به این بخش شده است.
وی خاطرنشان کرد :۱۸ شهر و ۶۷۰ روستا در تنش آبی قرار دارند که با حفاری ۱۵۰ چاه عمیق سعی بر تامین آب و کاهش تنش های آبی آنها داریم.
شبنم مقدم