۱۵ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی روستای فوشنجان بخش مرکزی شهرستان نیشابور با همکاری اداره امور اراضی مدیریت جهادکشاورزی و در معیت نیروی انتظامی در مرداد ماه سال جاری تخریب و قلع و قمع شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، علی مبارکی ،معاون سازمان ومدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: اراضی با قابلیت کشاورزی در کشور ما محدود هستند و حفظ و استقلال کشور و تامین امنیت غذایی جامعه در گرو صیانت از این اراضی بوده و زمین های کشاورزی به عنوان بستر تولید غذا، مهم ترین رکن تداوم حیات انسان ها و امانتی برای تمام نسل هاست.
مبارکی ادامه داد: در این خصوص ضمن انجام فعالیتهای پیشگیرانه و فرهنگ سازی برای جلوگیری از تغییر کاربری، تخریب بناهای غیرمجاز به عنوان راهکار نهایی در دستور کار قرار دارد و با متخلفین مطابق قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی برخورد قاطع قانونی می شود.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور اظهار داشت: ایجاد بنا و تاسیسات، خاکبرداری و خاکریزی، گودبرداری، پی کنی، دیوارکشی، فنس کشی، استقرار کانکس و آلاچیق، سوزاندن، قطع و ریشه کنی و خشک کردن باغات، احداث پارک و فضای سبز، استخر ذخیره آب و محوطه سازی از جمله موارد تغییر کاربری محسوب می شود و کشاورزان عزیز باید به این موارد توجه جدی نمایند تا متضرر نشوند.
وی در ادامه افزود: در این راستا، قلع و قمع های انجام شده در محدوده روستای فوشنجان شامل۱۰ مورد دیوارکشی به طول ۳۰۰ متر ، ۴ مورد بنا به مساحت ۲۸۰ متر مربع و یک مورد آلاچیق غیرمجاز به مساحت ۲۵ متر مربع بوده است و طی آن ۶ هزار مترمربع از این اراضی آزاد سازی و به چرخه تولید برگشت داده شد.
این مسئول از رصد مستمر و حضور فعال گشتهای حفاظت اراضی کشاورزی و کارشناسان این مدیریت در عرصههای کشاورزی حتی در ایام تعطیل برای جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی خبر داد و یادآور شد: بیتردید مشارکت و نظارت عمومی مردم شریف شهرستان بهترین و مؤثرترین راه برای حفاظت از اراضی ارزشمند کشاورزی و باغی میباشد و شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی موضوع را از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی تلفن ۱۳۱ اطلاع دهند.
وی همچنین به افرادی که در فکر تغییر کاربری اراضی و ساخت و ساز غیرمجاز در زمینهای کشاورزی، عرصههای ملی و منابع طبیعی و یا حریم رودخانهها هستند هشدار داد و تصریح نمود: این افراد گمان نکنند مصون هستند، بلکه پس از طی مراحل قانونی و با هماهنگی دستگاه قضائی در یک برنامه زمان بندی شده همه این ساخت و سازها در هر مرحلهای از احداث هم که باشند، تخریب می شوند.
مبارکی درپایان از تلاش تمامی همکاران و کارشناسان اداره اموراراضی تقدیر کرد.
منبع:روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور