شهردار مشهد در آستانه روز خبرنگار گفت: برای اولین بار شهرداری مشهد به اوراق صکوک ورود کرد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ،محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: این روز به ما یادآوری میکند که مرکز اطلاع رسانی و خبررسانی اصلی کشور، مشهد است .
شهردار مشهد درباره پروژههای حوزه پسماند اظهار کرد: پروژههای متعددی با همکاری بخش خصوصی شکل گرفته در بخش تبدیل مواد، در مرکز بازیافت شهرداری، اقدامات قابل توجهی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه اتمام پروژههای نیمهتمام، اولویت مدیریت شهری است ضمن اشاره به رصدخانه شهری مشهد اظهار کرد: بهرهبرداری از رصدخانه شهری یکی از اتفاقات خوب و امیدوار کننده در حوزه برنامهریزی شهری است .
قلندر شریف در باره پروژه پارکینگ توحید گفت : یکی از پروژههای پارکینگی در مرکز شهراست که تا یک ماه دیگر به بهرهبرداری میرسد و تا هزارو۲۰۰ جای پارک به ظرفیت شهرداری در هسته مرکزی شهر افزوده می شود.
شهردار مشهد از احداث و تکمیل بوستان جهانشهر مشهد و بوستان کرامت خبرداد و افزود: پروژه بوستان ۷۳ هکتاری کرامت در سه فاز آغاز شده، فاز اول تکمیل پارک خطی، فاز دوم رینگ پیرامونی و فاز سوم نیز احداث بوستان بانوان در این پارک است.
قلندر شریف در باره تامین آب مورد نیاز این بوستان اظهار کرد: به منظور تامین آب بوستان کرامت، چاه آبی خریداری و طبق مجوز شورا، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور تامین آب این بوستان بسته شده است.
وی از انعقاد قرار داد با شرکت پیمانکاربه منظور پروژه تصفیه خانه آزادی در حاشیه قائم(عج) خبرداد وافزود : تصفیه خانه های آفتاب در میدان امام علی (ع)، سپتاژ و حاشیه کشف رود در دستور کار قرار دارد.
قلندر شریف افزود: به منظور توسعه زیرساختها در حوزه فضای سبز، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و یکی از عوامل محدود کننده در ارتقا فضای سبز در مشهد، مبحث آب است که اگر برای آن اعتبار گذاشته شود به سمتی خواهیم رفت که میتوانیم با پسآب، آب مورد نظر فضای سبز را تامین کنیم.پ
وی گفت: پردیس شهربانو بسیج، پروژه زود بازده پارک خطی بوستان کرامت، پردیس بانوان طرق و بوستان شهربانو آفتاب در منطقه ۱۰، پایانه اتوبوس رانی شهید مفتح و… درحال انجام است.
شهردار مشهد مقدس افزود: مجموعه آبی و ورزشی رسالت و ساختمان باغ موزه دفاع مقدس نیز در حال اجرا است؛ مجموعه ورزشی جنب شهربانو وکیل آباد، بوستان جهانشهر و ایستگاه سلامت خط ۲ نیز دیگر پروژههایی است که به زودی به بهرهبرداری میرسد.
وی از راهاندازی ۶ مرکز نوآوری تخصصی در حوزههای خدماتی شهری مشهد خبرداد و گفت: از دیگر اقدامات ما ایجاد رصد خانه شهری مشهد بوده که در یکسال گذشته فعال شده است.
شهردار مشهد خاطر نشان کرد: ۱۵ کلان پروژه جمعبندی شده و تکمیل برخی از پروژهها آغاز شده و برخی دیگر نیز به زودی آغاز میشود.
قلندر شریف با بیان اینکه اتمام پروژه های شهری اولویت ماست گفت: پروژههایی که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند را به اتمام برسانیم.
وی اظهار کرد: تنها پروژهای که در آن به دلیل فازبندی قابلیت اتمام وجود ندارد، پارک ۷۷ هکتاری کرامت است که تاکنون۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
قلندر شریف از بهره برداری فاز یک خط سه قطار شهری مشهد تا پایان سال خبرداد و گفت :خط یک و دو به خط سه وصل خواهد شد و خط سه همه مسافران را به حرممطهر منتقل میکند، در حال حاضر چهار هزار نفر شبانه روز در زیر زمین کار میکنند و کسی زحمات آنان را نمی بینند.
وی با تاکید بر اینکه تکمیل و بهره برداری قطار شهری مشهد که در راس همه امور قرار دارد، یک وظیفه ملی است، افزود: قسمت بزرگی از حفاری خط ۳ قطار شهری انجام شده و حفاری از محدوده میدان امام علی (علیه السلام) تا الهیه رفته است و تلاش می کنیم که بخشی از آن به زودی به بهرهبرداری برسد.
قلندر شریف خاطر نشان کرد: هزینههای قطار شهری از درآمدهای منابع داخلی شهرداری تامین میشود؛ حفاری خط ۴ نیز از شهرک شهید باهنر به سمت خواجه ربیع و مهر مادر انجام شده و در مرحله بولوار عبادی قرار دارد و برای حفاری هر کیلومتر قطار شهری ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ تمامی زیرساختهای اصلی قطار شهری که همان حفاری است انجام شده و نیاز به توسعه ایستگاه است.
شهردار مشهد از مطالبه ۳۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری مشهد از دولت خبرداد و گفت:طبق اسناد و مدارک بیش از ۳۰ هزار میلیارد مطالبات از دولت داریم؛ این طلب به دو بخش تقسیم میشود، بخش اول آن مربوط به مطالبات ما از دستگاه استانی و باقی آن مربوط به مبالغی است که بابت قوانین باید به شهرداری مشهد اختصاص داده شود؛ این موضوعات و پیگیریهای انجام شده تاکنون برای شهر مشهد پول نشده است.
قلندر شریف گفت:این دوره مدیریت شهری، شهرداری را با ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی از شورای پنجم با دلار ۲۵ هزار تومان دریافت کرد، در سال جاری تاکنون ۶ هزار و ۶۱۶ میلیارد تومان در حوزه مصارف شهرداری پرداخت شده است که هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن در حوزه پرداخت طلب پیمانکاران عمرانی بوده است.
وی ازمجوز صندوق تکمیل ساختمان را با همکاری شورای شهر مشهد خبرداد و افزود: ایجاد صندوق جسورانه، تشکیل صندوق پژوهش و فناوری مسکن با سهم ۱۶ و نیم درصد شهرداری مشهد، صندوق تامین مالی جمعی برای اولین بار در شهرداری مشهد، خرید پساب به صورت کاملا غیر نقد برای اولین بار، خرید اتوبوس به صورت غیر نقد با اعتبار پنج هزار میلیارد تومان و ۱۳ پروژه کلان شهری در شورای عالی رفع موانع، از موضوعاتی بود که تعیین تکلیف شد.
وی گفت: برای اولین بار شهرداری مشهد به اوراق صکوک ورود کرد؛ در سال جدید ۲۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد شده که حداقل ۵۰ درصد آن محقق می شود ؛ چهار هزار میلیارد تومان تسویه بدهی و ۱۵۰۰ میلیارد تومان نقدی بابت ملک پروانه از بانک شهر دریافت کنیم.
شبنم مقدم