همه سازمانهای مرتبط و متولی گردشگری و زیارت در کمیته های مختلف برای اجرایی شدن ستاد استقبال از بهار
شهر مشهد آماده خدمات رسانی شایسته می شوند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، سیدجواد موسوی،مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی گفت: ۶۸۰ هزار نفرشب در اقامتگاههای رسمی و ۹۸۰ هزار نفرشب در اقامتگاههای موقت اسکان پیشبینی شده است.
موسوی اظهار داشت: برای توزیع سفر شهرهای معین مانند سبزوار و تربت حیدریه نیز معرفی میشوند و هماهنگیهای لازم با فرمانداران و شهرداران این شهرها انجام شده است.
وی گفت : ۷۶ بازارچه صنایعدستی در ۲۶ شهرستان با ۸۸۲ غرفه برپا خواهد شد که نشاندهنده رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل است. پایگاههای ارائه خدمات به زائران نیز در مسیرهای جادهای فعال می شوند.
یوسف بیدخوری، معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی اظهار کرد: ۳۰۵ حسینیه در مشهد و ۴۴ حسینه در شهرستانها میزبان زائران در شرایط اسکان اضطراری آماده می شوند.
وی افزود: ۲۰۰ مسجد مشهد با اولویت ۵۰ مسجد در اطراف حرم مطهر رضوی نیز برای اسکان زائران آماده شده است.
زینب سالاری مقدم ، دبیر ستاد مناسبتهای شهرداری مشهد گفت: ۱۷ هزار جای پارک برای ایام سفرهای نوروزی آماده است و از این تعداد بالغ بر پنج هزار جای پارک در پیرامون حرم مطهر رضوی قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: پیشبینی ایستگاههای خدمترسانی در ورودیهای مشهد از جمله قوچان، نیشابور و سبزوار صورت گرفته است و بطور ویژه با همکاری راهآهن و فرودگاه، به این حوزه نیز کمک خواهیم کرد تا جهت خدمترسانی، ایستگاههای استقبال از زائران را داشته باشیم.
وی به ایجاد ایستگاههای خدمترسانی در سطح شهر اشاره کرد و افزود: پنج ایستگاه در کل سطح شهر داریم که دستگاههای مختلفی از جمله علوم پزشکی، هلال احمر، آتشنشانی و دستگاههای مختلف خدمترسان در این کیوسکها مستقر میشوند و کمکرسان خواهند بود. در کنار این موارد تشکلهای مختلفی نیز جهت ارائه خدمات ویژه و بصورت رایگان در کنار ما هستند.
وی با اشاره به 13پایگاههای راهنمای زائر در پیرامون حرم گفت: ۱۵ ایستگاه، انضباط شهری در اطراف حرم مطرح است.
سالاری افزود: ۱۷ هزار جای پارک آماده است که نسبت به سال گذشته شاهد افزایش پارکینگها به بیش از هزار جای پارک هستیم که بالغ بر پنج هزار جای پارک در پیرامون حرم مطهر رضوی قرار گرفته است.
سیدعلی منیری، رئیس جمعیت هلال احمر خراسان رضوی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ پایگاه ثابت امداد و نجات جادهای داریم. در ایام نوروز ۹ پایگاه دیگر به این تعداد اضافه می شود؛ دو پایگاه در مشهد، نیشابور، سبزوار، جغتای، رشتخوار و گناباد پیشبینی شده است.
محمد یوسف رحمتی، جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در ۶۸ بیمارستان استان به تفکیک ۳۶ بیمارستان در مشهد، ۱۶۹ مرکز شبانهروزی و بیش از ۱۰۰ داروخانه شبانهروزی در مشهد که از نظر تعداد، از داروخانههای روزانه بیشتر هستند، به طور شبانهروزی فعال خواهند بود؛ این رویه، مشابه سال گذشته است.
شبنم مقدم