جلسه شبکه مراقبت داروخانه های گیاهپزشکی با محوریت بررسی موجودی سموم در مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیشابور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور، علی مبارکی، معاون سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور در جمع کارشناسان و مسئولین فنی داروخانه های گیاهپزشکی که با هدف بررسی موجودی سموم مورد نیاز شبکه مراقبت مزارع غلات برگزار شده بود؛گفت: یکی از مهمترین حلقه های اثر گذار در سلامت جامعه، متولیان داروخانه های گیاهپزشکی و عرضه کنندگان سموم نباتی هستند و کشاورزان، هسته اصلی این مبارزه هستند.
وی با اشاره به این نکته که سموم عاملی مهم برای حفظ محصولات کشاورزی هستند،ادامه داد: در صورت عدم مصرف درست سموم حدود ۷۰ درصد محصول کشاورزان از بین خواهد رفت.
مبارکی همچنین اذعان داشت: در سال زراعی گذشته رتبه اول مبارزه با سن زدگی غلات را در استان با همکاری تمامی عوامل تولید با کمتر از یک صدم درصد کسب کردیم و در سالهای قبل از آن نیز کارنامه بسیار خوبی را بجا گذاشته ایم.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور بیان داشت: متأسفانه در سالهای اخیر قیمت سموم افزایش یافته، بنابراین کارشناسان باید با توصیه های درست و اصولی از ایجاد هزینه های اضافه برای کشاورزان جلوگیری کنند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: توصیه های کود و سم باید بر اساس کار کارشناسی،شرایط جوی و نیاز واقعی گیاه باشد نه بر اساس موجودی انبار فروشندگان باشد.
مبارکی تصریح کرد:شبکه مراقبت در شهرستان نیشابور از حدود یک ماه قبل آغاز شده و مزارع توسط کارشناسان بصورت مستمر رصد و پایش می شوند.
وی ضمن تاکید بر همکاری تمام دستگاههای اجرایی، خاطر نشان کرد: امر مبارزه با آفات همگانی خصوصا سن غلات، کاری فرا دستگاهی است و تمامی دستگاههای شهرستان هرساله همکاری لازم را در این خصوص دارند.
وی در پایان از مسئولین داروخانه های گیاهپزشکی درخواست کرد تا از خرید و فروش کالاهای قاچاق،غیر استاندارد و تاریخ گذشته امتناع کنند و محصولات خود را طی دستورالعمل ها صنف مربوطه پس از ثبت در سامانه مانیتورینگ و دفاتر ماده ۵۳ به فروش برسانند.
لازم به ذکر است شهرستان نیشابور دارای ۴۶ واحد عرضه کننده ی کود و سم می باشد که به کشاورزان شهرستان ارائه خدمات فنی و کارشناسی می کنند.
منبع:روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور