معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی از افزایش ۴۸ درصدی اعتبارات عمرانی استان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و بر تکمیل پروژههای نیمهتمام تأکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ، علیرضا قامتی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در نشست خبری حوزه عمرانی استان گفت: خوشبختانه، در بودجه سال ۱۴۰۴، اعتبارات عمرانی استان به ۱۱ همت افزایش یافته است.
وی گفت : در حوزه شهری، با توجه به تعداد شهرهایی که در استان داریم، مجموع اعتبارات حوزه شهری در سال گذشته، حدود ۸۰ همت برای شهرداریها مصوب شده بود.
قامتی افزود : سیستمی بهعنوان پایلوت کشوری طراحی شده که از این پس تمامی اعتباراتی که به شهرداریها تخصیص مییابد، توسط این سیستم مدیریت می شود و پیشبینی میشود که سال آینده این سیستم به شکل رسمی و بهعنوان پایلوت کشوری در مشهد رونمایی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: در حال حاضر، در خراسان رضوی هزارو ۷۶۲ پروژه نیمهتمام وجود دارد که برآورد مالی لازم برای اتمام آنها در حال حاضر بالغ بر ۲۶۷ همت است.
وی گفت: در مجموع، ۱۳۰ متر پروژه با موافقتنامهای که در هیئت عالی کشور تصویب شده، به مبلغ ۳۱ همت به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه سد شوریجه آبگیری می شود، افزود :پروژه انتقال آب از حوزه هزار مسجد را آغاز شده و بهعنوان یکی از پروژههای مهم در حال اجرا است.
قامتی افزود: در بخش تأمین آب از طریق چاههای جدید نیز فعالیتهایی را آغاز شده که در مشهد و شهرستانهای استان در حال انجام است و منابع مالی مورد نیاز آن تأمین شده است.
همچنین، وحید داعی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: بخش تونل ریلی مشهد-گلبهار تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و مهمترین چالش این پروژه، تأمین مالی آن است.
وی با اشاره به تأمین اعتبار این پروژه افزود: بر اساس قانون بودجه سال جاری، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به این پروژه تزریق شده و عملیات اجرایی آن همچنان فعال است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با اشاره به پروژه قطار سریعالسیر مشهد-تهران گفت: برآورد اولیه برای اجرای این پروژه حدود ۲۰ میلیارد یورو است.
داعی خاطرنشان کرد: هزینه اجرای طرح برقیسازی مسیر فعلی تقریباً یکدهم هزینه قطار سریعالسیر است. بنابراین، این دو پروژه بهصورت موازی در حال پیگیری هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی درباره حفاری تونل اللهاکبر در مسیر دالان ترانزیتی لطفآباد – بازرگان اظهار کرد: این تونل در سه بخش به طول تقریبی ۴۰۰۰ متر در حال اجراست.
وی افزود: این پروژه به تأمین مالی قابلتوجهی نیاز دارد، اما در حال حاضر با همکاری قرارگاه خاتمالانبیا فعال بوده و بخشی از عملیات لاینینگ آن نیز انجام شده است.
داعی گفت :حفاری تونل از جمله بخشهای پرهزینه پروژههای عمرانی محسوب میشود و تأمین منابع مالی، مهمترین چالش آن است. امیدواریم در سال آینده، با مدیریت شرکت ساخت، اعتبارات بیشتری به این پروژه تخصیص یابد و روند اجرایی آن تسریع شود.
محمدعلی نعمتنژاد ، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی افزود:از مجموع ۱۹ سد مخزنی خراسان رضوی، تنها ۲۰۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت یک میلیارد و ۹۷۰ میلیون مترمکعبی آنها پر شده است که معادل ۱۳ درصد ظرفیت مخازن محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با تأکید بر اولویت تأمین آب شرب تصریح کرد: برنامه تأمین آب مشهد تا افق ۱۴۲۰ که در سال ۱۳۹۶ به تأیید شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور رسیده، نیاز آبی شهر را ۳۹۶ میلیون مترمکعب برآورد کرده است. این برنامه شامل بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی، سدها، پروژههای انتقال آب از دریای عمان، انتقال آب از منطقه هزار مسجد، جایگزینی پساب و انتقال آن به غرب دشت مشهد است..
نعمتنژاد درباره چالشهای پیش رو در تابستان ۱۴۰۴ هشدار داد: اگرشرایط فعلی ادامه یابد، با کمبود ۴.۵ مترمکعبی آب مواجه خواهیم بود و با اجرای پروژههای اضطراری تأمین آب پیش از شروع تابستان و افزایش مصرف ، از قطعی و جیرهبندی آب جلوگیری شود.»
تحویل ۲۵ هزار واحد مسکونی روستایی به مردم خراسان رضوی
سید خلیل منبتی ،مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی از تحویل ۲۵ هزار واحد مسکونی روستایی در استان خبر داد و بر توسعه مسکن مقاوم در روستاها تأکید کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضوی در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن بیان کرد: «از سال گذشته، ساخت ۶۴ هزار واحد مسکن روستایی در استان بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شده است. تاکنون، برای ۴۳ هزار و ۷۰۰ واحد تسهیلات پرداخت شده، ۴۰ هزار و ۵۰۰ واحد به بانک معرفی شده و قرارداد ۳۵ هزار و ۷۵۱ واحد نیز امضا شده است. از این تعداد، ۲۵ هزار واحد تکمیل و به مردم تحویل داده شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای بنیاد مسکن در حوزه شهری خاطرنشان کرد: «از ۹۴ شهر استان، بنیاد مسکن در 53 شهر اجرای پروژههای مسکن را در دست اقدام است. علاوه بر این، اخیراً تکمیل باقیمانده واحدهای مسکن مهر نیز به این مجموعه واگذار شده است..
۵۵۰ همت پروژه کلان در خراسان رضوی تعریف شده است
سید جمالالدین حسینی ،رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی از تعریف ۵۵۰ همت پروژه کلان در استان خبر داد که بخش عمدهای از تأمین مالی آن از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام خواهد شد.
وی گفت : بهجز پروژههای مربوط به راهآهن، در حال حاضر ۵۵۰ همت پروژه در استان تعریف شده است که از این میزان، ۱۴۰ همت نیازمند اعتبارات دولتی و ۴۱۰ همت از طریق مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی تأمین
می شود.
وی افزود: از مجموع ۱۴۰ همت اعتبارات دولتی، حدود ۴۵ همت مربوط به پروژههای ضروری و اولویتدار است که اجرای آنها الزامی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی درباره پروژههای ریلی استان گفت: «خط دوم راهآهن سنگان – خواف بهعنوان یکی از پروژههای اولویتدار، با سهم ۲۰ درصدی بخش عمومی و ۸۰ درصدی سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرا می شود.
شبنم مقدم