مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با ارائه عملکرد سال ۱۴۰۳، از رشد تولید محصولات بخش کشاورزی این شهرستان در سایه کمبودها خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، علی مبارکی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور در روزهای منتهی به سال ۱۴۰۳ با ارائه عملکرد این مدیریت از رشد تولیدات بخش کشاورزی در سایه کمبودها در این شهرستان خبر داد و گفت: شرایط اقلیمی و تامین انرژی از جمله عوامل مهم و تاثیر گذار در تولیدات بخش کشاورزی است و متاسفانه در سالی که گذشت در هر دو حوزه دچار اشکال بودیم اما با تمام این شرایط با مدیریت اصولی مانع از کاهش تولید شدیم و افزایش هم در قسمتهایی داشتیم.
وی در ادامه بیان داشت: امسال با توجه به قطعی مکرر برق در منابع آبی که بین ۱۰ الی ۱۲ ساعت در شبانه روز بود و همچنین کاهش بارندگی ها در مقایسه با میانگین دراز مدت، توانستیم رشد بیش از ۹۳ درصدی در تولید و خرید گندم داشته باشیم که از مهمترین دستاوردهای این مدیریت بود.
مبارکی اظهار داشت: در سال گذشته ۱۴ هزار و ۸۳۹ تن گندم تولید و تحویل مراکز خرید کردیم که این مقدار به همت کشاورزان و کارشناسان در سال ۱۴۰۳ به ۲۸ هزار و ۷۰۸ تن رسید.
مدیر جهاد کشاورزی در ادامه به قسمتی از اقدامات و توفیقات این مدیریت به شرح ذیل اشاره کرد:
در حوزه پرورش آبزیان در سال جاری یک هزار و ۵۰۰ تن تولید محصولات آبزی پروری داشته ایم که نسبت به سال قبل که یک هزار و ۲۰۰ تن بود و رشد ۲۵ درصدی را نشان می دهد.
وی افزود : در بخش تولید تخم مرغ با رشد ۲۰ درصدی در سال جاری از ۶ هزار و ۹۴ تن در سال گذشته به ۷ هزار و ۳۱۸ تن در سال جاری رسیدیم.
مبارکی با اشاره به اهمیت توسعه کشت گیاهان دارویی مخصوصاً گیاه آنغوزه گفت: کشت آنغوزه در مراتع و کشت زراعی در سال ۱۴۰۳ به مقدار ۱۲ هکتار رسید.
وی از اصلاح و نوسازی ۲ هکتار توسعه کشت باغات انگور با سیستم فراز، ۲ هزار مترمربع ایجاد سایبان در باغات هسته دار، ۸ هزار متر مربع توسعه کشت قارچ خوراکی، کشت ۵۵ هکتار بادام دیم در اراضی شیب دار بخش سرولایت، ۴ هکتار توسعه کشت درختان دانه دار و هسته دار در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
این مقام مسئول عنوان کرد: در خصوص کشت دانه های روغنی بویژه کلزا رشد ۳۷ درصدی را شاهد بودیم و از تولید ۱۶۹ تن در سال گذشته به ۲۳۱ تن در سال جاری رسیدیم.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در حوزه تسهیلات مشاغل خانگی گفت: معرفی این تسهیلات از ۹ هزار میلیون ریال در سال ۱۴۰۲ به ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در سالی که هستیم رسید و نشان دهنده رشد ۵۰ درصدی در این حوزه می باشد.
مبارکی یکی دیگر از دستاوردهای مهم این مدیریت را که در خصوص تولید محصول سالم می باشد، مبارزه با آفات همگانی خصوصاً آفت سن غلات اعلام کرد و اذعان داشت: با کمک و یاری تولید کنندگان، کارشناسان و پایش مستمر مزارع توانستیم سن زدگی گندم را از ۰/۱۳ درصد به کمتر از ۰/۰۱ درصد در سال جاری برسانیم که این دستاورد بسیار حائز اهمیت می باشد و رتبه نخست استان را کسب کردیم.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، توسعه اشتغال خانگی زنان روستایی را از برنامه های مهم این مجموعه دانست و یادآور شد: در این مبحث توفیقات خوبی داشتیم و توانستیم تعداد ۷۰۰ نفر روز را در این خصوص معرفی کنیم که در سال گذشته ۵۰۰ نفر روز بود.
وی در بخش تولید کنندگان برتر و نمونه گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۵ نمونه در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی معرفی کردیم و از شهرستان های برتر استان در بخش قهرمانان تولید بودیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: سطح ابلاغی طرح جهش در دیمزارها یک هزار و ۵۲۱ هکتار بود که در سطح ۲ هزار و ۲۴ هکتار و با رشدی ۳۳ درصدی اجرایی شد.
وی گفت: اجرای طرح تحول کشاورزی گندم و جو در سطح ۹ هزار و ۷۲۳ هکتار در این شهرستان در سالی که گذشت به اجرا درآمد.
مبارکی حوزه ی امور اراضی و تغییر کاربری ها را از قسمت های مهم و چالش برانگیز این اداره معرفی کرد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۸۲ مورد قلع و قمع تبصره ۲ ماده ۱۰ و احکام قطعیت یافته ماده ۳ داشتیم، اما علی رغم آموزش، هشدارهای مکرر، بازدیدها و شناسایی های یگان حفاظت این تعداد در سال ۱۴۰۳ به ۲۶۱ مورد رسید که رشد ۳۰ درصدی را نشان می دهد.
وی در خصوص تولیدات دامی نیز یادآور شد: درسال ۱۴۰۳ دراین حوزه توفیقاتی در زیر بخش های تولید شیر، گوشت قرمز، گوشت سفید، عسل و تخم مرغ در مقایسه با سال گذشته داشته ایم.
وی در پایان ضمن تقدیر از تمامی عوامل تولید و فعالان بخش کشاورزی ابراز کرد: با توجه به محدودیت های موجود از کلیه کشاورزان درخواست می کنیم تا با آموزش و رعایت نکات فنی، علمی و ترکیب آن با تجربه، شاهد افزایش تولید و بهره وری در سال ۱۴۰۴ باشیم.
منبع: روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور