روز مزرعه پرورش گل محمدی با حضور مسئولین جهادکشاورزی نیشابور، بانک کشاورزی شعبه مرکزی، معاون آموزشی دانشکده کشاورزی، ناظر صندوق بیمه کشاورزی، کارشناسان مروج مسئول پهنه و جمعی از بهره برداران و علاقمندان به همت مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی گیاهان دارویی و گل محمدی در گلستان شفیعی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، رویداد آموزشی، ترویجی پرورش گل محمدی در گلستان یکی از تولیدکنندگان گل محمدی در بخش مرکزی شهرستان برگزار شد و حاضرین با اصول علمی و عملی برداشت و فرآوری این محصول با ارزش آشنا شدند.
انصاریان معاون آموزشی و مدرس دانشکده کشاورزی مدرس این رویداد ضمن اشاره با جایگاه گل محمدی در مذهب، فرهنگ و هنر کشورمان؛ اظهار داشت: متأسفانه خام فروشی گل محمدی باعث عقب ماندن ما از کشورهایی چون ترکیه، مجارستان و بلغارستان شده است.
وی ادامه داد: پایه های گل محمدی از لحاظ عملکرد گل ،اسانس ،خصوصیات مورفولوژیکی از تنوع بالایی برخوردار است و در هر منطقه پایه های برتر از لحاظ خصوصیات کمی و کیفی متفاوت است .
انصاریان اذعان داشت: در دنیا بیش از ۱۵۰ نوع فرآورده مختلف را می توان از گل محمدی استحصال کرد که در ایران چیزی حدود ۴۰ محصول از آن را در آزمایشگاه کار کرده ایم.
وی ضمن اشاره به پتانسیل تولید محصولات کشاورزی و فرآورده های آن مبتنی بر اقتصاد بدون نفت بیان داشت: در دنیا سالانه گلابی که از گل محمدی بدست می آید تجارتی بالغ بر یک میلیارد دلار است و سالی ۷ درصد به آن اضافه می شود و حدود ۱۵۰ میلیون دلار روغن آن ارزش مالی دارد.
معاون آموزشی دانشکده کشاورزی تصریح کرد: شهرستان نیشابور با اقلیم خاص خود، مهد تولید بیش از ۱۰۰ گونه از گیاهان دارویی است.
انصاریان یادآور شد: حضور حکیم عطار نیشابوری و فضای اطراف آن، فرصت خاصی برای اگروتوریسم یا همان گردشگری کشاورزی دارد که با برنامه ریزی می توان برای شهرستان ایجاد درآمد کرد.
.
ایمان فتح آبادی، مدیر عامل شرکت تعاونی گیاهان دارویی و گل محمدی گفت: زمان برداشت گل با توجه به اقلیم هر منطقه و پایه های گل محمدی از اردیبهشت تا خرداد متفاوت است و گلهایی که باز شده اند بایستی هر چه سریعتر برداشت شوند .در صورت تاخیر در برداشت گل های باز شده ،گل از رنگ صورتی به رنگ سفید متمایل شده و میزان اسانس آن کاهش پیدا می کند .
وی تصریح کرد: برداشت گل بهتر است در ساعات ۴ تا ۷ صبح انجام شود و هر کارگر در هر ساعت ۳ کیلو گرم گل برداشت می کند .
وی عدم بسته بندی مناسب، درجه بندی، تر فروشی و بازاریابی فرآورده های گل محمدی و گیاهان دارویی را از مشکلات این صنعت برشمرد.
منبع: روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور