معاون سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور،از برگزاری جلسه هماهنگی معرفی سامانه سماک جهت تولید محصول سالم با حضور رئیس اداره تولیدات گیاهی، مسئول حفظ نباتات، کارشناس مسئول واحد زراعت، مسئولین مراکز وکارشناس مسئول طرح تولید محصول سالم سازمان در این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،علی مبارکی، معاون سازمان ومدیرجهادکشاورزی شهرستان نیشابور در جمع مسئولین کارگروه تولید محصول سالم این مدیریت گفت: در سال های اخیر با توجه به قوانین موجود جهت توسعه دولت الکترونیک، وزارت جهاد کشاورزی اقدام به راه اندازی سامانه های مختلفی کرده است.
وی ادامه داد: یکی از انواع سامانه های راه اندازی شده، سامانه سماک جهاد کشاورزی می باشد که این سامانه امکان دریافت و صدور انواع مجوزها و کسب و کارهای حوزه کشاورزی را فراهم نموده و به عنوان یک سایت جامع و کامل برای صدور مجوزها مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که این سامانه برای تولید تعداد زیادی محصول زراعی و باغی الزامی شده ؛افزود: بحث محصول سالم وثبت دردرگاه سماک چند سالی است که در دستور کار وزارت جهادکشاورزی قرارگرفته است و هربهره برداری که خواسته باشد محصولات زراعی خود را صادر ویا از استانی به استانی دیگر منتقل کند ،الزاماً باید در سامانه سماک، مشخصات محل تولید ومحصول خود را که زیر نظر کارشناس ناظر فنی نظام مهندسی کشاورزی تولید شده را ثبت کند.
مبارکی تصریح کرد : در صورت عدم ثبت مشخصات لازم در این سامانه، محصول ارسالی توسط ارگانهای نظارتی در مبادی استانی ثبت وضبط خواهد شد واز انتقال آن به سایر استانها جلوگیری می شود.
همچنین،محمود قوامی، کارشناس مسئول طرح محصول سالم در سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: در فرایند ارتقاء سلامت محصولات گیاهی فقط در صورت داشتن کد شناسه (QR code) سماک برای عرضه به بازرهای داخلی و خارجی مورد تایید سازمان حفظ نباتات کشور خواهند بود و مجوز صادرات نیز تنها به محصولات دارای این کد اعطا می شود.
وی با اشاره به اینکه لازمه اخذ این کد، ثبت نام در سامانه سماک و طی فرایندهای لازم و نظارت مسوول فنی و ثبت اطلاعات در طول مراحل کاشت تا برداشت است، افزود: ضروری است همه بهره برداران واحدهای تولیدی شامل باغات، مزارع و گلخانهها در ابتدای فصل کشت، ثبت نام در سامانه سماک را انجام و مسوول فنی خود را انتخاب تا در زمان برداشت بتوانند گواهی ارتقاء سلامت و شماره شناسه محصول خود را دریافت کنند.
قوامی بیان داشت: محصول تولید شده پس از ثبت در سامانه، نمونه برداری وموردآزمایش قرار داده می شود تا پس از تایید نهایی در خصوص میزان سموم مصرف شده مجاز وباقیمانه آلاینده ها، کد شناسایی سریع یا همان کد QR جهت انتقال محصول صادر شود.
وی محصولاتی چون زعفران، پسته، کاهو، کشمش، انگور، گیلاس، انار، سیب درختی ومحصولات گلخانه ای مانند گوجه فرنگی، خیار، توت فرنگی، فلفل دلمه ای،کرفس، بادمجان را جزو محصولات الزام آور جهت ثبت در سامانه سماک جهت صادرات ونقل وانتقال استانی معرفی کرد.
منبع: روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور